NA24.no

Flytter hele MGP-sirkuset

REKORD: Aleksander knuste konkurrentene i MGP.
REKORD: Aleksander knuste konkurrentene i MGP. Foto: Sara Johannessen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kolliderer ikke lenger med nasjonaldag og fotballfinale.

Onsdag ettermiddag kunne en stolt kringskastningssjef Hans-Tore Bjerkaas kunngjøre at det er Oslo som blir valgt som by for neste års finale av Melodi Grand Prix.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Allerede før det ble klart at Alexander Rybak vant i Moskva, var det klart at produksjonsselskapet Dinamo Story har holdt av Telenor Arena på Snarøya til en eventuell internasjonal finale.

Men Bjerkaas ville ikke røpe sted under pressekonferansen.

Flytter
Finalen går av stabelen lørdag 29. mai 2009. Demed kolliderer det ikke med feiringen av 17. mai og finalen i neste års Champions League.

Semifinalene vil bli holdt tirsdag 25. og torsdag 27. mai.

Les også: Hudfletter Tromsøs festdrømmer

Les også: - De kan fokusere på tørrfiskkasting

Kan vente kjempetall
Når finalen avholdes kan nok NRK vente seg veldig mange tv-tittere.

Da Alexander Rybak vant finalen hadde over 2 millioner seere samlet seg foran TV-skjermen.Tallene viste at 2.003.000 fulgte sendingen fra Moskva, noe som betyr at over halvparten, 51 prosent, av alle over 12 i Norge så på finalen.

Årets finale i Melodi Grand Prix er det niende mest sette programmet på norsk TV siden man startet med elektronisk måling av TV-seing i 1992.

Kamp om programlederjobben
Etter årets finale høstet programleder Synnøva Svabø og NRK massiv kritikk for programlederens innsats, med høydare som:

«Wollen Sie Bumsen, Helga!» som kom da Tyskland ga Norge 12 poeng, og «...og mens på prøvene så filmet de helt opp i glufsa og smutthullet på Hadise, så har de altså nå prøvd å dempe seg noe og viser altså nå bare deler av fiskekvota til denne tyrkiske piken».

Svabø var selv raskt ute og beklaget, men siden har det vært spekulert i hvem som vil få det ærefulle oppdraget til neste år.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Noen av favorittene til jobben skal være NRKs egen Jon Almaas og Sissel Kyrkjebø.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere