*Nettavisen* Økonomi.

Flytter inn hos Opinion

Virtual Garden flytter inn til søsterselskapet Opinion. Eierne tror på hyggelig butikk.

Daglig leder Hølje Tefre i Zoncolan, som er i ferd med å kjøpe A-Coms norske aktiviteter i Norge, tror det skal være mulig å gjøre brukbar butikk på Virtual Garden og Opinion.

– Både Virtual Garden og Opinion har slitt med et for høyt kostnadsnivå som følge av hvordan selskapsstrukturen har vært utformet. De har ikke drevet så dårlig og de har ikke gjort masse feilansettelser, men administrasjonen har vært tilpasset et børsnotert svensk selskap som skulle vokse og ikke størrelsen på den eksisterende virksomheten i Norge. Nå kutter vi et helt lag med administrasjon og tror det skal være mulig å få dette til å bli en hyggelig butikk, sier Tefre til NA24 Propaganda.

Satser på SMB-markedet
Virtual Garden har markert seg sterkt i det norske reklamemarkedet siden starten i 1997, men har mistet kunder og omsetning og redusert antall ansatte de siste par årene. Byrået gikk solid i minus i 2008 og kommer til å få et underskudd i år også.

– Det blir et underskudd, men det blir ikke på langt nær så stort som året før. Virtual Garden har med den nye organiseringen langt bedre muligheter til å tjene penger enn de har hatt i det siste, sier Tefre.

Han sier de nå har innrettet virksomheten mer mot små og mellomstore bedrifter.

– Virtual Garden satser på SMB-markedet. Det kan være stas med store kunder som Orkla, Telenor og NetCom, men det binder samtidig store ressurser. Virtual Garden satser mer på bedriftene med markedsbudsjetter på mellom 100.000 og 1,5 millioner enn de største bedriftene, og det er der vi skal satse nå, sier Tefre

Åpner for at ansatte skal eie
Han ønsker seg ansatte som deleiere i virksomheten som etter utskillelsen fra A-Com blir heleid av Zoncolan.

– Det er noe av det jeg selv ser etter når jeg kjøper slike tjenester. Kommer advokaten til å være ansatt i dette selskapet neste gang jeg trenger juridiske tjenester? Vil årsrapporten jeg lagde tidligere i år være tilgjengelig for opptrykk om et halvt år? Jeg mener det er sunt at de ansatte er med på eiersiden fordi det skaper kontinuitet og engasjement. Vi kommer til å se på løsninger for det på litt sikt, og jeg ser ikke for meg at Zoncolan kommer til å stå som eneste eier etter hvert, sier Tefre.

Skal fremleie på Briskeby
Virtual Garden har nylig flyttet ut fra lokalene på Briskeby og sammen med Opinion i samme nabolag.

– Vi har leid hele det huset Opinion har lokaler i og tror det blir en god løsning. Det betyr ikke nødvendigvis at de to selskapene skal samarbeide tettere enn i dag. Opinion samarbeider med flere byråer og det kommer ikke til å bli aktuelt å fronte tilbudet mot kunder sammen, sier Tefre.

Virtual Gardens gamle lokaler i Løvenskiolds gate har byrået en tiårig leiekontrakt på.

– Vi fornyet kontrakten i fjor, men det ble gjort på gunstige betingelser. Vi tror det vil være interesse hos andre virksomheter for disse lokalene, sier Tefre.

– Så det betyr at dere vil fremleie?

– Ja, det gjør nok det. Vi leier til 1050 kroner kvadratmeteren så vi tror at det kan bli en hyggelig butikk, sier Tefre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag