Flytter NRK-reporter

Foto: Faksimile (NRK)

Får nye oppgaver etter omstridt reportasje.

22.02.13 12:00

NRK Dagsrevyens innslag om en rettssak mot romfolk i Bergen tingrett fikk knallhard kritikk. Kanalen ble tvunget til å beklage innslaget.

Nå er NRK-reporteren som laget reportasjen flyttet til en annen redaksjon.

- Det er riktig at reporteren et par uker fremover jobber i en annen redaksjon. Han ble spurt av en annen redaksjon om å gjøre ferdig en jobb, og svarte ja til det, sier Stein Bjøntegård, NRKs nyhetssjef til Nettavisen NA24.

Flyttet til graveredaksjon

NRK-reporteren er flyttet til Brennpunkt-redaksjonen i NRK. Nyhetssjefen vil ikke svare på dette kommer som en følge av romkvinne-reportasjen.

- Han kommer tilbake til nyhetsavdelingen når oppdraget han nå utfører er over, fortsetter Stein Bjøntegård.

På tross av kritikken til innslaget forsikret kanalens ledelse at feilen ikke skulle få konsekvenser for noen av de ansatte.

I reportasjen hadde Dagsrevyen intervjuet en rumensk kvinne som hevdet hun urettmessig er fengslet for menneskehandel. Det innslaget ikke nevnte var at kvinnen også er dømt til medvirkning til voldtekt av sin egen datter. Moren fikk penger for salget av jentens kropp.

Se det mye omtalte innslaget her

Dagsrevyen mente opplysninger om barnevoldtekten ville «komplisere saken». Ifølge fagbladet Journalisten skal en rekke NRK-medarbeidere ha vært kritiske til at innslaget i det hele tatt kom på lufta.

Innslaget er klaget inn for PFU.

Stemmer ikke

Reporteren ble ansatt i NRK i 2007, og har jobbet i flere redaksjoner. Til Dagsrevyen kom han i 2010, men har også etter det vært i andre redaksjoner. I tillegg er han styremedlem i SKUP - Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse.

I påmeldingslistene for årets SKUP-konferanse er reporteren oppført som ansatt i NRK Faktaavdeling, ikke NRK Dagsrevyen. Selv hevder han dette er feil.

- Jeg er fortsatt ansatt i Dagsrevyen, sier reporteren til Nettavisen NA24.

Ifølge NRK har han ikke hatt innslag på Dagsrevyen siden 22. januar.

Les også kommentaren til Nettavisen-bloggerElin Ørjasæter: «Ikke stol på Dagsrevyen»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag