NA24.no

Forfatter Jan Roar Leikvoll er død

Den prisbelønnede forfatteren Jan Roar Leikvoll er død. Han ble 40 år gammel.
Den prisbelønnede forfatteren Jan Roar Leikvoll er død. Han ble 40 år gammel. Foto: Tove K. Breistein (NTB scanpix)
Forfatter Jan Roar Leikvoll er død. Han ble 40 år gammel.

Ifølge Det Norske Samlaget skjedde dødsfallet brått og uventet. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, men forlaget opplyser at Leikvoll var åpen om at han levde med en hjernesvulst store deler av livet.

Leikvoll var fra Frekhaug i Nordhordland og debuterte i 2008 med den kritikerroste romanen «Eit vintereventyr». I 2010 ble hans andre roman, «Fiolinane», nominert til Kritikerprisen og tildelt Ungdommens kritikerpris.

– Romanene «Fiolinane», «Bovara» og «Songfuglen» befestet han som en av de sterkeste og mest særpregede stemmene i ny norsk litteratur, skriver forlaget i en pressemelding.

Bøkene hans beskrives som kjennetegnet av «et brutalt, rått, men samtidig vakkert og følelsesmessig språk, der yttergrensene for menneskelig erfaring blir portrettert med nådeløs realisme».

Leikvoll mottok i 2013 både Bokhandelens forfatterstipend og den prestisjetunge Stig Sæterbakkens minnepris for sine tre første romaner. (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere