*Nettavisen* Økonomi.

Forhåndsdømte Toska

Foto: Arne Lutro (Nettavisen)

Én dag før Nokas-dommen fikk David Toska forvaring - av NTB.

14.02.07 16:37

Klokken 13.26 onsdag ettermiddag sendte NTB ut meldingen om at David Toska var dømt til forvaring. Det skjedde ett døgn før domsavsigelsen faktsik finner sted i Stavanger.

- Dette er veldig beklagelig. Hovedproblemet er at en reporter har forberedt morgendagens domsavsigelse – noe som ikke er uvanlig å gjøre, forklarer NTBs nyhetredaktør, Ole Kristian Bjellaanes, til NA24 Propaganda.

Klikk på bildet for å forstørre.

Teknisk krøll
Årsaken til at meldingen ble sendt ut skal være tekniske problemer. Systemet skal ha flyttet artikkelen fra en mappe til en annen, og dermed sendt den ut til nyhetsbyråets abonnenter.

- Dette er en ren teknisk feil. Ingen kan klandres for at dette har skjedd, sier Bjelaanes.

- Pinlig
Nyhetsredaktøren beklager på det sterkeste at meldingen gikk ut.

- Jeg er ikke glad for det som har skjedd. Det er pinlig for oss. For våre kunder skal kunne stole på at det vi gjør er riktig og da skal ikke denne type feil skje.

- Opplever dere slike problem ofte?

- Ikke av denne karakter så vidt jeg kan erindre. Det hender at vi må trekke tilbake meldinger, det er vår måte å fjerne dem. Det hender at gamle meldinger dukker opp og spiller oss et puss. Men jeg vil ikke si at dette er et omfattende problem, avslutter nyhetsredaktøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.