NA24.no

Forlagstopp får millionbonus

Sist oppdatert:
Kristenn Einarsson (58) får tre millioner i bonus om to år.

Bokklubbens øverste sjef tjente 2,18 millioner i fjor, og fikk i tillegg 203.236 kroner i andre ytelser. Men islendingen, som fylte 58 mandag, har en enda større pott i vente.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Låner to mill. avdragsfritt
- Det er inngått avtale med daglig leder som innebærer at han på visse vilkår vil oppnå en bonus på tre mill. kroner målt i 2000-kroner dersom han blir værende i stillingen sammenhengende inntil fylte 60 år, heter det i en note til 2007-regnskapet.

Utover denne lojalitetsbonusen har ikke Kristenn Einarsson noen sluttpakkeavtale, men har fått et avdragsfritt lån på to millioner.

Lønnskostnadene til De norske Bokklubbene AS vokste for øvrig fra 93,5 til 116,4 millioner i fjor.

Tar ut ti mill. i utbytte
Mens omsetningen steg med 16,7 prosent fra 528,2 til 616,2 millioner, økte resultatet etter skatt med 74 prosent fra 14,2 til 24,7 millioner.

Bokklubbene eies av Gyldendal (48,5 prosent), Aschehoug (45,5 prosent), Oktober Forlag (tre prosent) og Pax Forlag (tre prosent). I fjor drev selskapet 15 bokklubber og nettbokhandelen bokkilden.no. Eierne tar ut ti millioner i utbytte.

Les også: Se og Hør-sjefens kjempefallskjerm

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere