NA24.no

Forlagstopp går på dagen

Sist oppdatert:

Konserndirektør for økonomi og finans i Aschehoug har erkjent økonomiske misligheter, opplyser forlaget i en pressemelding.

- Flere millioner
- Mislighetene har pågått over år og dreier seg om flere millioner kroner. Saken vil bli gransket og politianmeldt, sier kommunikasjonssjef Mona Ek i Aschehoug.

Konsernsjef Mads Nygaard sier til Aftenposten at forlagstoppen måtte gå på dagen da han ble konfrontert med saken 20. desember.

Nygaard vil ikke vil spesifisere hvor mye penger det dreier seg om - eller hvor lang tid det påståtte underslaget har foregått.

- Rekke styreverv
Han tror ikke saken har påvirket Aschehougs resultat i særlig stor grad.

- Det betyr at det har gått penger urettmessig ut fra forlaget. Det er misligheter som er begått over noen år, men det er jo penger som skulle ha endt på vår bunnlinje, sier Nygaard.

Den avgåtte finansdirektøren har hatt en rekke styreverv i den norske bokbransjen, men har nå trukket seg fra disse, ifølge Nygaard.

Resultater
Aschehoug hadde i 2012 driftsinntekter på 590 millioner kroner, et driftsresultat på 4.65 millioner kroner og et resultat før skatt på 8,89 millioner kroner.

Det var særlig oppkjøpet av bokhandelkjeden Norli Libris AS som påvirket regnskapet.

Nettavisen NA24 følger saken.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere