NA24.no

Forlater lederstilling

Stig Kjønstad blir ny regionssjef i UNIT4 Agresso.
Stig Kjønstad blir ny regionssjef i UNIT4 Agresso. Foto: UNIT4 Agresso
Stig Kjønstad ny regionssjef i UNIT4 Agresso.

Nordmannen Stig Kjønstad går fra stillingen som administrerende direktør i UNIT4 Agresso Sverige til regionssjef for IT-konsernet UNIT4s virksomhet i Nord- og Øst-Europa.

UNIT4 Agresso er en av verdens ledende leverandører av programvare for bedrifter i rask endring. Denne uken utnevnte IT-konsernet nordmannen Stig Kjønstad til ny regionssjef for Nord- og Øst-Europa. Kjønstad, som opprinnelig kommer fra Steinkjer, har de siste ti årene hatt ansvaret for UNIT4 Agressos svenske operasjon. Under hans ledelse har UNIT4 Agresso AB vokst fra 30 personer i 1999 til over 500 ansatte i dag. I samme periode økte omsetningen fra rundt 30 millioner til om lag 600 millioner svenske kroner.

Stig Kjønstad jobbet 14 år i IBM før han i 1993 ble ansatt som administrerende direktør for norske Agresso. I 1999 ble han ansvarlig for Agresso sin virksomhet i Norden, og gikk litt senere inn i en operativ rolle som administrerende direktør for selskapets svenske operasjon.

Ny sjef i Sverige
Ny administrerende direktør i UNIT4 Agresso AB vil fra 1. januar 2012 være Jeremias Jansson. Kjønstad fortsetter som styreleder for UNIT4 Agresso AB, samtidig som han fra samme dato tar fatt på jobben med å styrke konsernets eksisterende operasjoner i Norge, Sverige, Danmark, Polen, Tsjekkia og Ungarn, samt å identifisere og utvikle muligheter for konsernet i øvrige land i Nord- og Øst-Europa.

- Jeg ser frem til å ta fatt på nye utfordringer i konsernet og er trygg på at UNIT4 Agresso AB er i de beste hender nå som Jeremias tar over. Han har de riktige egenskapene og erfaring til å utvikle selskapet videre, i et svært viktig marked for UNIT4, sier Stig Kjønstad i en melding.

UNIT4 Agresso ble nylig kåret til markedsleder i Sverige, da markedsundersøkelsesbyrået DataDIA kartla de 25 mest populære forretningssystemene målt i kundetilfredshet, samt de 15 største systemene målt i markedsandeler i det svenske markedet. Rapporten er tilgjengelig for nedlasting på svensk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere