*Nettavisen* Økonomi.

Forlenger kontrakten med IT-selskap

Ansvarlig for energi-sektoren i Logica Norge, Knut Korsell. Foto: Logica Norge

Logica Norge fornyer kontrakten med Infrax Belgia.

Logica Norge har nylig signert en avtale med IT-selskapet Atos Origin om forlengelse av en leveranse av IS Change til det belgiske Infrax (clearinghouse). Avtalen har en verdi på 16 millioner kroner og er fornyet til 2015, med opsjon på ytterligere fem år. Infrax utfører i dag leverandørskifter og leverandøravregning for over 900.000 målepunkter i det belgiske energimarkedet,det melder selskapet i dag.

– Fornyelse av kontrakten befester Logicas posisjon som ledende leverandør av IT-systemer til det europeiske energimarkedet. Infrax får en IT-løsning med samme funksjonalitet som tidligere, men på en ny, moderne og fremtidsrettet teknologiplattform. Alle kommende endringer i det deregulerte energimarkedet vil kunne gjennomføres på en mer effektiv måte med ny versjon av IS Change. Infrax vil med dette være godt rustet for å møte innføringen av en felles nasjonal dataHUB i hele Belgia i 2015/2016, sier ansvarlig for energisektoren i Logica Norge, Knut Korsell.

Logica samarbeider med Atos Origin i Belgia om leveranse av IS Change til Infrax sitt Clearinghouse. Clearinghouset er en betegnelse for et sentralt system for meldingsutveksling og leverandøravregning innen kraftbransjen i Belgia,melder de.

IS Change ble opprinnelig utviklet av Logica-ansatte i Haugesund og er implementert hos mer enn 200 kunder i Norge, Danmark, Sverige og Nederland. Løsningen er den mest forretningskritiske applikasjonen for håndtering av leverandørbytter, kundeflyttinger og leverandøravregning. Løsningen kan konfigureres til å håndtere flere lands regelverk i samme database, enten som lokalt distribuerte systemer eller som et sentralt system som håndterer flere selskaper,skriver selskapet i meldingen.

– Etter hvert som de europeiske energimarkedene er under kraftig deregulering får stadig flere nett- og kraftselskaper øynene opp for Logicas løsning. Kontrakten er viktig for Logica i det vi nå bygger opp neste generasjon IS Change, som gir full støtte for en topp moderne AMS-plattform i Norge. Logica er med det sterkt posisjonert for å håndtere et energimarked i vekst, sier Korsell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.