NA24.no

Fornøyd med kanaltilbud

Foto: Jarl Fr. Erichsen (SCANPIX)
RiksTV oppfyller kravene i konsesjonen, mener Medietilsynet.

Medietilsynet har vurdert bredden og variasjonen i kanaltilbudet til RiksTV, og finner ikke grunn til å kreve endringer, skriver RiksTV i en pressemelding.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Medietilsynet er også fornøyde med at RiksTV fant plass til BBC World slik at det også er en internasjonal nyhetskanal i RiksTVs grunnpakke.

Fortsatt ønskes Sveriges Television inn i tilbudet, men i et brev til tilsynet skriver RiksTV at dette er et spørsmål om opphavsrettigheter. Dette tar Medietilsynet til etterretning.

- Det ligger utenfor Medietilsynets mandat å uttale seg om rettighetsspørsmål og forholdet til gjeldende nasjonale og internasjonale opphavsrettsregler. Medietilsynet har imidlertid i møte med rettighetsorganisasjonen Norwaco blitt orientert om at organisasjonen gjerne fortsetter dialogen med RiksTV med sikte på å løse rettighetsspørsmål i forhold til SVT, heter det i uttalelsen fra Medietilsynet.

Går det RiksTVs vei, vil SVT være en del av tilbudet til tv-operatøren om kort tid.

- Allmennkringkastere som SVT kjøper rettigheter til sportssendinger, filmer og serier for distribusjon i sitt hjemland, og kan derfor i utgangspunktet ikke bli distribuert i andre land. Det er årsaken til at SVT heller ikke er tilgjengelig for Canal Digital og Viasats parabolkunder i Norge. I Norge finnes SVT bare i kabelnett. SVT har vært aktuell for distribusjon i bakkenettet, men de juridiske hindringene må løses først. Det jobber vi fortsatt med, og vi håper å ha SVT på plass hos oss i løpet av neste år, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere