NA24.no

Forsvarer seg under damestafetten

Foto: Foto (Adecco)
Sist oppdatert:
PR-triks fra det utskjelte vikarbyrået Adecco.

Torsdag 14.30 avholder vikarbyrået Adecco sin pressekonferanse, hvor selskapet vil gå igjennom den mye omtalte saken om brudd på arbeidstidsbestemmelsen i Adecco Helse.

«Konsernsjef Anders Øwre-Johnsen vil redegjøre for Adeccos håndtering av forholdene som er avdekket i Adecco Helse og presentere detaljene for den eksterne granskningsgruppen», heter det i innkallingen til pressekonferansen.

På samme tid sitter imidlertid svært mange nordmenn og følger damestafetten i ski-VM i langrenn. Tilfeldig eller et godt gammelt PR-triks? I forkanten av pressekonferansen har i alle fall ikke Adecco ønsket å snakke med pressen, og henvist til pressekonferansen torsdag. Heller ikke torsdag formiddag svarte informasjonssjef Anne-Stine Talseth i Adecco på NA24s forespørsel.

Ski-VM og upopulære avgjørelser
Det er ikke første gang under dette ski-VMet at kontroversielle ting, med høy mediefaktor, er tatt opp samtidig med populære skiøvelser. Avgjørelsen om byggingen av strømmaster i Hardanger ble lagt frem samtidig med at 15 kilometeren i kollen ble gjennomført.

Samtidig gikk regjeringen ut med at en fullskala-rensing av co2-utslippet fra gasskraftverket på Mongstad ble utsatt til 2016.

- Pinlig. Det er ikke tilfeldig at regjeringen kommer med dårlige nyheter nå mens det er VM-fest og vinterferie i deler av landet, uttalte Siri Meling, som er Høyres energipolitiske talskvinne, til Aftenposten i forrige uke. Hun fikk støtte av miljørorganisasjonen Natur og Ungdom:

- Regjeringen dumper sitt miljøsøppel mens hele nasjonen er i Holmenkollen, sa leder Ola Skaalvik Elvevold i Natur og Ungdom til Aftenposten

Regjeringen gikk for øvrig ut med første runde rundt monstermastene i Hardanger rett for sommerferie-tiden i fjor, og datalagringsdirektivet ble lagt frem midt under fredsprisutdelingen.

Kritikk i mot vikarbyråene
Adecco vil torsdag svare på en rekke av spørsmålene knyttet til sin praksis for betaling og overtidsbetaling til vikarene. Det kjente vikarbyrået skal nedsette en ekstern granskningsgruppe, som skal komme med en anbefaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere