Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter digitaliseringen

Atea inngår avtale med Nasjonalbiblioteket på lagringsløsninger.

Atea AS vinner avtale med Nasjonalbiblioteket på leveranse av en av Norges største lagringsløsninger. Kontrakten har en varighet på inntil 2 år.

Nasjonalbiblioteket vil kjøpe inn komplette lagringsløsninger for sin nåværende arkivløsning, og totalbehovet for disk i perioden 2011-2012 anslås til mellom 1 og 1,5 PetaByte.

- Sammen med resten av verden er vi på full fart inn i det digitale rommet med et ambisiøst digitaliseringsprogram. Vi har satt oss som mål å bli ett av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek, og for å realisere denne visjonen setter vi fokus på faglig utvikling og nettbasert kunnskaps- og kulturformidling gjennom det digitale bibliotek, sier avdelingsdirektør IKT og digitalisering i Nasjonalbiblioteket, Svein Arne Solbakk.

- Det er svært gledelig at Nasjonalbiblioteket velger Atea på det som er en av Norges største lagringscaser. Det forplikter, og våre mange dyktige medarbeidere skal bruke all sin kunnskap og erfaring for at Nasjonalbiblioteket skal bli fornøyd med valg av partner, sier Steinar Sønsteby, adm. dir. i Atea AS.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her