NA24.no

Forventer fri flyt

Sist oppdatert:
Konkurrenten vil ha samme muligheter som Media Norge.

Edda Media vil vite om de kan ha fri redaksjonell utveksling, slik Media Norge har lagt opp til.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Onsdag sendte Edda Media brev til Medietilsynet hvor mediekonsernet ber om å få samme muligheter som Media Norge. Media Norge skal etter planen bli Norges nye mediekonsern hvor Aftenposten, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad alle er parter.

Uproblematisk?
Edda vil ha avklaring på hvordan tilsynet ser på det redaksjonelle samarbeidet mellom de fire Media Norge-partnerne. Fusjonskameratene vil ha et utstrakt redaksjonelt samarbeid. Fri flyt av redaksjonelt materiale, skriver Eddas direktør for utgiverspørsmål, Stig Finslo, i brevet til Medietilsynet.

- Vi registrerer at Medietilsynet i sitt vedtak i Media Norge-saken ikke har gått inn i, problematisert og kommentert dette spørsmålet i nevneverdig grad. En nærliggende tolkning av vedtaket og saksbehandlingen vil da være at Medietilsynet ikke betrakter eksisterende samarbeidsavtaler og varslede fremtidige samarbeidsavtaler /-konstruksjoner som noe problem i relasjon til lovgivningen, skriver Finslo i brevet.

- Hva med oss?
- Vi ber videre om å få bekreftet hvorvidt det manglende inngrepet på området i relasjon til Media Norge-saken også innebærer at det ikke vil være noen hindringer for at vi og andre aktører inngår tilsvarende samarbeidsavtaler (fri flyt av redaksjonelt materiale), selv om vi og eventuelt samarbeidende aktører eiermessig får en samlet andel av dagspresseopplaget som overstiger lovens maksimumsgrenser enten på nasjonalt eller regionalt nivå?

Edda ber også om en avklaring rundt den såkalte plan B. Den går ut på at de fem opprinnelige fusjonspartnerne (her er også Adresseavisen med) vil ha et redaksjonelt samarbeid uavhengig om fusjonen blir en realitet eller ei.

- Dersom Medietilsynet finner at avtalen representerer noe materielt nytt i forhold til tidligere faktum i saken, og derfor velger å åpne en sak knyttet til samarbeidsavtaler, ber vi også om å bli gjort kjent med dette.

Støtter Edda
Dette er samme poenget Dagbladets eier Berner Gruppen vil ha avklart fra tilsynet.

- Vi støtter det grunnleggende i brevet fra Edda at Medietilsyn må se på disse samarbeidsavtalene, sier konsernredaktør i Berner Gruppen, John Arne Markussen, NA24 Propaganda. Han vil ikke tenke høyt om Dagbladet for eksempel kunne tenkt seg en redaksjonell utveksling med Edda Media.

På grunn av ferieavvikling ønsker Medietilsynet ikke å kommentere brevet fra Edda Media, men gjør det klart at klagen vil bli behandlet til uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere