*Nettavisen* Økonomi.

Forventer nedgang i elektronikk

Country manager hos NetOnNet Norge, Filip Elverhøy Foto: NetOnNet

Salgsrekord ved årets slutt for NetOnNet.

26.01.12 13:44

2010 var et tøft år for flere aktører i elektronikkbransjen, men i 2011 virker det som om trenden snudde. Nettbutikken NetOnNet forbedret et resultat på minus 15 millioner SEK i 2010 til pluss 29 millioner SEK i 2011 i løpet av 6 måneder.

NetOnNet Norge er svært godt fornøyd med tallene. De avsluttet året knallsterkt og hadde denne julen en omsetningsøkning på 100 prosent sammenliknet med julen 2010.

- 100 prosent økning er ekstremt! Alt i alt var 2011 et veldig godt år for NetOnNet Norge. Antall besøkende på nettsidene, økte med 60 prosent bare i desember. Det betyr at nordmenn er blitt flinke til å sjekke pris og tilgjengelighet på elektronikk. Mange kjøpte julegavene sine hos oss og det synes vi er veldig hyggelig, sier Country Manager i NetOnNet Norge, Filip Elverhøy i en melding.

Rekordresultat
Totalt kan NetOnNet AB melde om et resultat på 29 millioner svenske kroner, en forbedring på 44 millioner.

- 2010 var tøft for store deler av bransjen, men heldigvis ble 2011 tilsvarende svært bra for vår del. I en test på Hardware.no i sommer, ble vi kåret til den billigste nettbutikken for elektronikk. Dette betyr at vi gjør mye riktig i NetOnNet, kommenterer Elverhøy.

Nettet vil dominere?
Trendprodukter som smarttelefoner og nettbrett har gjort at elektronikkbransjen leverer gode tall.

Fra CES messen i Las Vegas ble det meldt at det forventes en liten nedgang i salget av elektronikk i vesten i år. Kina og India fosser derimot frem, og man forventer en omsetningsøkning på 15- 20 prosent.

- Det kan hende vi vil merke en utflatning her til lands, men får vår del tror jeg heller på en økning, sier Elverhøy i meldingen.

- Slik jeg ser det, vil norske forbrukere bare bli bedre og bedre til å søke på nett etter de beste produktene og de billigste prisene. Muligens vil de handle mer på nett enn i fysiske butikker. Vi har også mye å glede oss til på produktsiden. Ultratynne laptops, raske smarttelefoner, neste generasjon nettbrett og OLED-TV’er bare noe av det vi har å glede oss til, sier Elverhøy i NetOnNet i en melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.