NA24.no

Forventer tilsynets gehør

Sist oppdatert:
Media Norge forventer at Konkurransetilsynet vil gi fusjonen klarsignal når tilsynet får tilsvar fra fusjonspartnerne.

Ved midnatt fredag må de fire fusjonspartnerne gi svar på Konkurransetilsynets bekymringer i anledning den planlagte fusjonen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Jeg har ikke lyst til å kommentere det vi sender tilbake til tilsynet nå. Vi går inn på de områdene de er spesielt opptatt av og kommentere disse, sier Bergens Tidendes administrerende direktør, Didrik Munch, til NA24 Propaganda.

Forventer godkjenning
Munch leder an prosessen fusjonsgjengen gjennomfører for å få gjennom Media Norge-fusjonen.

Konkurransetilsynet er spesielt bekymeret for et fusjonert Media Norges dominans i trykkerimarkedet og i markedet for rubrikkannonser. Det mener Munch det ikke er noen grunn til.

- Vi mener i utgfangspunktet at premiss i varslet ikke er dekkende for den faktiske situasjon. Derfor mener vi at når vi har gitt våre kommentarer og begrunnet disse, vil tilsynet komme til at dette er overrens med konkurransenloven, slik vi gjør.

Tilsynsslalom
Media Norge-prosessen har begynner å nærme etter hvert seg en eventuell fusjon eller en eventuell splitt. Midnatt fredag leverer Media Norge sine høringsuttalelser til Konkurransetilsynet. Til uken gjør konkurrentene til fusjonspartnerne det samme.

Mandag er det høringsfrist fra Medietilsynet, hvor skepsisen fremstår enda sterkere enn i Konkurransetilsynet. Felles er frykten for svekkelsen av mangfold i både aktører, stemmer og konkurrerende virksomhet.

Etter planen skal Media Norge børsnoteres, dersom fusjonen går gjennom, på Oslo Børs til høsten.

Didrik Munch er styreleder NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere