NA24.no

Fosse får bo i Slottsparken

Foto: Hommedal, Marit
Sist oppdatert:
Forfatteren flytter inn i statens æresbolig Grotten.

- I morgen er det 170 år siden 17. mai 1841. Da flyttet Henrik Wergeland inn i Grotten. Jeg er glad for at Jon Fosse har takket ja til å flytte inn, sier kulturminister Anniken Huitfeldt, i en pressemelding.

- Når regjeringen har bestemt at vi vil følge tradisjonen, og fortsatt tilby Grotten som bolig og arbeidssted til en av våre fremste kunstnere, er det fordi vi vil anerkjenne kunstens betydning i det norske samfunn. Grotten kan bare tilbys til en kunstner. Men den symboliserer likevel kunstens betydning for vår identitet. Ingen kraft kan binde oss sterkere sammen enn kulturen, sier Huitfeldt.

Jon Fosse er den europeiske dramatikeren som er mest spilt i sin samtid. Hans stykker er fremført i 900 oppsetninger over hele verden. Han er oversatt til 40 språk. Fosse er en allsidig forfatter som har gitt ut arbeider i mange forskjellige litterære sjangre.

- Wergeland var dikter, Sinding komponist, Øverland var dikter, og Nordheim komponist. Jon Fosse representerer en kontinuitet i denne rekken, sier Anniken Huitfeldt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere