Fotball-seerne mistet interessen- skiftet til Downton Abbey

De norske landslagsspillerne sturer etter at Ungarn har scoret sitt andre mål i gårsdagens playoffkamp.

De norske landslagsspillerne sturer etter at Ungarn har scoret sitt andre mål i gårsdagens playoffkamp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Landslagets svake spill gjorde at TVNorge mistet seere etter pausen.

Fredag satte TVNorge ny rekord med et snitt på snaut 1,1 millioner seere under EM-playoffkampen mellom Norge og Ungarn på Ullevaal.

De foreløpige tallene for søndagens returkamp i Ungarn viser at mange seere hadde gitt opp landslaget allerede før sendingen startet. I snitt hadde TVNorge 956.000 seere på gårsdagens kamp.

Mens andre omgang var klart mest populært blant seerne fredag, med en topp på hele 1.266.000 seere og en markedsandel på utrolige 67 prosent i sluttminuttene, ble andre omgang søndag en nedtur både for fotballinteresserte nordmenn og TVNorge. Ungarns 1-0-ledelse til pause medvirket til at mange seere skiftet kanal eller skrudde av TV-apparatet etter pause.

I første omgang ble kampen i snitt sett av 985.000 seere, mens tallet for andre omgang var 927.000. TVNorges markedsandel sank fra 47,7 til 42,7 prosent i andre omgang.

- Det tyder på at jo mindre spenning det er, jo mindre er seerne villig til å være med, sier TV-ekspert Glenn Engebretsen i MEC til Nettavisen.

Den oransje grafen viser foreløpige seertall for TVNorge søndag kveld, mens den blå er foreløpige NRK-tall. Foto: TNS Gallup TV-meter-panel

Engebretsen utelukker heller ikke at siste episode av Downton Abbey kan ha lokket en del seere bort fra TVNorge til NRK. Programmet startet 21.40, midt i pausen under fotballkampen.

Engebretsen er imidlertid klar på at rettighetene til Norges EM-kvalifiseringskamper totalt sett har vært skudd i krysset for TVNorge. At Norge måtte spille playoff førte til to ekstra kamper og seertall kanalen ikke har sett maken til siden Big Brother-finalen i 2001.

- Og når EM-sluttspillet starter til sommeren – uten norsk deltakelse – er det TV 2 som har TV-rettighetene. Det er ingen tvil om at fotballnedturen for Norge har vært en opptur for TVNorge, sier Engebretsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.