NA24.no

Fotballforbundet går i minus

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Norges Fotballforbund gikk drøye to millioner kroner i minus i 2008.

Aktivitetsregnskapet for Norges Fotballforbund (NFF) viser et negativt aktivitetsresultat etter finans og skatt på 2,132 millioner kroner. Tilsvarende resultat i 2007 var 37 millioner kroner i positivt aktivitetsresultat.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

NFF er forbundet som «alltid» går i pluss, men 2008 ble et år hvor bunnlinjen til slutt viste negativt aktivitetsresultat. Forbundet går altså nesten 40 millioner kroner dårligere enn i 2007.

Bedre enn budsjettert
Men det kunne fort sett styggere ut.

I 2008 budsjetterte nemlig forbundet med et negativt aktivitetsresultat på drøye ti millioner kroner, men med finansinntekter som ble mer enn dobbelt så høye som budsjettert, ser det likevel ikke så stygt ut for forbundet.

NFF fikk nemlig en agiogevinst, eller valutakursgevinst, på 2,8 millioner kroner i tilknytning til tilgodehavende mot Uefa, samt økt rentenetto i forbindelse med formidling av midler for Norsk Toppfotball og fotballkretsene på om lag tre millioner kroner.

Gode publikumstall
Serieavgiften og gode publikumstall fra Tippeligaen og Adeccoligaen økte også, og ga omtrent 1,3 millioner kroner i økt nettoinntekt i forhold til budsjettert.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Sum anskaffede midler var 670 millioner kroner, mens sum aktivitetskostnader var 680,8 millioner kroner i 2008.

Konsernet i pluss
Konsernet går imidlertid bedre. Årsregnskapet viser et positivt resultat etter finans og skatt på 4,98 millioner kroner. Forskjellen fra 2007 er stor, da tilsvarende tall var 49,8 millioner kroner i overskudd.

- NFF-konsernets likviditet har i 2008 vært god. Det har i 2008 - som i 2007 - ikke vært nødvendig å trekke på noen form for kassakreditt. Reservefondet som er stilt til rådighet for midlertidig bruk ved likviditetsbehov, har heller ikke vært benyttet i 2008, skriver styret i sin årsberetning.

Forbundsstyret har satt som mål at egenkapitalandelen i NFF-konsernet bør ligge på 30 prosent.

- Det for å ha bedre sikkerhet i forhold til konsernets totale forpliktelser. For å nå dette målet vil det være behov for en fortsatt årlig egenkapitaloppbygging i konsernet, skriver styret.

Per 31.12 2008 var egenkapitalandelen i NFF-konsernet på 21,53 prosent, mot 20,81 prosent ved utgangen av 2007.

Finanskrise er utfordring
NFF har også for 2009 budsjettert et negativ aktivitetsresultat, nå på 5,5 millioner kroner. For konsernets del er det budsjettert et noe høyere overskudd enn faktisk oppnådde resultat i 2008, men betydelig lavere enn i 2007 og 2006.

Årsresultatet i konsernet er budsjettert til 11 millioner kroner før skatt, mot 8,2 millioner før skatt i 2008. Forbundet vil fortsatt satse sterkt på jenteløftet og Toppserien.

- Markedsmessig innebærer finanskrisen, som omverdenen preges av, at Ullevaal Business Class AS' konsepter blir mer utfordrende å selge til næringslivet, skriver styret.

De mener også det lave antallet landskamper vil skape utfordringer for UBC.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere