Gå til sidens hovedinnhold

Fox News dårligst på nett

Vinneren av kabelnyheter er klart sist på nett.

Det har vært mye snakk om størrelsen på den konservative nyhetskanalen Fox News i USA, og det faktum at de er størst på kabelnyheter i sitt hjemland. Mediaweek kan nå melde at deres tv-suksess ikke har betydd noen internettsuksess.

Fox News har blitt sett på av mange kritikere som et talerør for konservative i USA og har møtt mye kritikk for sitt slagord «Fair and balanced,» men kanalen har hatt stor suksess og er en klar maktfaktor i det amerikanske nyhetsbildet.

Slått av CNN og Yahoo
Den amerikanske nyhetsnettsiden har mellom 12 og 13 millioner brukere i løpet av en måned, mens sider som Yahoo News og CNN ligger på mellom 35 og 40 millioner. Den ene grunnen til at de gode tv-tallene for Fox News ikke betyr store nett-tall kan være at tv-kanalen har en relativt høy aldersgruppe blant sine seere. Medianalderen for Fox News er 64, og man er generelt sterkest blant de over 45 år.

Kabelnyhetene er ikke størst
Et annet faktum som spiller inn er at selv om kabelnyhetene i USA har gode seertall er det slik at nyhetsprogrammet med lavest seertall nasjonalt (CBS) har høyere lesertall enn det mest sette kabelnyhetsprogrammet (O'Reilly på Fox News).

Under kan du se et klipp fra O'Reilly Factor med nyhetskomikeren Stephen Colbert som gjest:

HTML EMBED

Den norske TV 2 Nyhetskanalen sees av rundt 800 000 mennesker hver uke.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt