*Nettavisen* Økonomi.

Fra Hjernevask til ALFA

Foto: Andrè Clark Utvik

Magnus Rønningen hyrer inn Harald Eias hjernevask-makker som ny redaktør.

13.01.11 10:55

Alfa hyrer inn Ole-Martin Ihle som ny fungerende redaktør.

- Hva kan jeg si, vi fortsetter å plukke folk på øverste hylle. Ole-Martin Ihle er en av de smarteste kara jeg kjenner. Derfor har jeg har brukt mye tid de siste månedene på å bearbeide han, og i dag kunne vi sprette champisen i redaksjonslokalet. Med Ole-Martin Ihle på laget skal vi fortsette å utvikle det beste norske mannebladet. Fortsette å utfordre, opplyse og underholde oppegående menn i et segment i kraftig vekst, skriver sjefredaktør Magnus S. Rønningen ubeskjedent i en melding.

Ihle sier han alltid har vært interessert i mannestoff.

- Jeg har alltid vært interessert i typisk mannestoff og mannsjournalikk. ALFA har vist at de kan sette dagsorden, og det var særlig Rønningens satsing på gravende og avslørende journalistikk som gjorde denne stillingen spesielt fristende, skriver Ihle.

Ole-Martin Ihle vakte vinteren 2010 stor oppsikt med programserien Hjernevask på NRK1 sammen med Harald Eia. Han tiltrer jobben i forbindelse med ALFAs andre utgave i 2011 som er på gaten 21.februar. Ole-Martin Ihle har bakgrunn som journalist og skribent fra Morgenbladet, Samtiden og Dagens Næringsliv, han har jobbet som researcher i Store Studio på NRK og ga sammen med Harald Eia ut boken Født sånn eller blitt sånn?: utro kvinner, sjalu menn og hvorfor oppdragelse ikke virker våren 2010. Han har studert musikkvitenskap og sosialantropologi ved Universitetet i Oslo og har en mastergrad i «Africana Studies» fra New York University der han var Fulbright-stipendiat i 2004-2006.

Asbjørn Slettemark fortsetter som musikk- og filmredaktør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.