*Nettavisen* Økonomi.

Fredly fly forbannet

Arne Fredly fortørnet over at DN får bruke lang tid på hans klage.

04.03.08 11:51

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Milliardær Arne Fredlys PFU-klage mot Dagens Næringsliv er på 500 sider. Fredly mener avisen brøt Vær Varsom-plakaten hele 41 ganger i en artikkelserie om ham på slutten av fjoråret.

Artiklene gikk langt i å antyde at han på ulovlig vis har tjent grovt på presis innsideinformasjon. Nå mener han avisen bruker så lang tid på å behandle klagen, at han er usikker på om noen dokumentasjon bak artikkelserien overhodet eksisterer.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Investoren stiller seg i en mail til NA24 kritisk til at de trenger lengre tid enn normalt på å behandle hans rekordlange klage. Normalt kreves svar på en klage sendt inn til PFU innen en uke, men Dagens Næringsliv har i denne saken fått utsatt fristen til innen påske.

- Må være pinlig
Fredly påpeker at avisen forlangte at han i løpet av noen få kveldstimer skulle redegjøre for ni kompliserte aksjetransaksjoner, samt svare på en rekke andre spørsmål til artikkelserien.

- Selv syntes de at en hel uke ble for knapp tid til å svare på Fredlys klage til PFU, fremholder han.

Han mener avisens medarbeidere bør være flaue.

- Dette må være pinlig for avisen. Dagens Næringsliv forlanger at alle andre skal stå på pinne og svare lynraskt når journalistene tar kontakt, men greier altså ikke selv å gi et tilsvar innen hel uke, sier han, og tilføyer:

Forstår ikke anklagene
- Avisen har fremsatt en rekke grove og usanne beskyldninger mot meg, og jeg stiller meg derfor undrende til at den behøver mer enn tre uker til å legge dokumentasjonen på bordet. Dette kan jo kanskje tyde på at en slik dokumentasjon faktisk ikke eksisterer, og at journalistene nå er i ferd med å bli desperate etter å grave frem et eller annet som de kan bruke til sitt forsvar.

Sjefredaktør i DN, Amund Djuve, forstår imidlertid ikke anklagene Fredly kommer med, og forklarer saken med at det allerede fra start ble åpnet for en lengre tidsfrist.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg håndterer ikke denne saken personlig, og har ikke detaljlest klagen. Men det jeg husker er at vi i brevet fra PFU ble bedt om å komme tilbake så snart som mulig, klagens omfang tatt i betraktning. Det lå altså en åpning for at vi kunne bruke mer tid enn vanlig på denne klagen, sier Djuve til NA24.

PFU bevilget utvidet tidsfrist
Pressens Faglige Utvalg (PFU) forsvarer avisen på dette punktet, og sier de selv bevilget den utvidede tidsfristen.

- Nei, DN har ikke bedt om utsettelse. Vi bevilget dem lengre tidsfrist fra første stund, klagens volum tatt i betraktning. Da vi sendte dem klagen, skrev vi at vi ville gi dem utvidet tilsvarstid. Deretter har vi vært i muntlig kommunikasjon med dem, og kommet frem til at de skal svare innen påsken, opplyser organisasjonssekretær Kjell Nyhuus i PFU overfor NA24 mandag.

- Forstår ikke Fredly
Amund Djuve sier klageprosessen nå vil gå sin gang, og at han ikke vil kommentere saken ytterligere mens prosessen pågår.

- Men ligger det noe i det Fredly påstår?

- Jeg kjenner ikke til at det er noe i det Fredly beskriver, og som sagt forholder vi oss til brevet fra PFU. Så vidt jeg vet har hun som håndterer dette hos oss blitt enig med representanten i PFU om tidsfristen, forteller Djuve til NA24.

NA24 leser opp Fredlys kommentar til DN-redaktøren.

- Altså, han anklager dere for ikke å ha dokumentasjon til grunn for denne artikkelserien. Stemmer det?

- Vi kommenterer ikke den type saker mens klageprosessen pågår. Her forstår jeg ikke helt hva Fredly egentlig mener, avslutter Djuve.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.