NA24.no

Frilansfotograf Kyrre Lien tok Årets bilde i 2014

Barna i Harara-familien i Gaza henger opp tepper for å skjule ruinene utenfor soverommet sitt. Familien har flyttet tilbake i leiligheten siden de ikke har noe annet sted å bo. Nabolaget deres ble svært ødelagt av krigen i sommer. Totalt ble over 100.000 hjem ødelagt eller skadet.
Barna i Harara-familien i Gaza henger opp tepper for å skjule ruinene utenfor soverommet sitt. Familien har flyttet tilbake i leiligheten siden de ikke har noe annet sted å bo. Nabolaget deres ble svært ødelagt av krigen i sommer. Totalt ble over 100.000 hjem ødelagt eller skadet. Foto: Frilans Kyrre Lien (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Et tungt, mørkt og uskarpt bilde fra Gaza, tatt av frilansfotograf Kyrre Lien (24), ble Årets bilde og vinner i nyhetskategorien.

Bildet viser tre barn som dekker til et stort bombehull i sitt eget hus på Gazastripen. I bakgrunnen synes ruiner, mens de tre barna strever med å henge opp et fargerikt teppe for å hindre utsikt.

– Et tungt, mørkt og uskarpt bilde. I alt dette tilfeldige og uperfekte merker vi braket og rystelsene fra granaten som smalt, skriver juryen i sin begrunnelse.

– Mens vi oftest ser krig på TV, viser bildet oss krigen gjennom et hull i veggen. Bildet sier mye om menneskets universelle tilpasningsevne. Hva gjør vi etter at bombe har falt? Jo, vi fortsetter med livet så godt vi kan. I sin stillferdige handling dekker barna over et åpent sår slik at hverdagen kan gå videre, slik at de kan se TV, sove, slippe å ha krigen inn i stua. Vi skulle ønske det var så enkelt. Bildet er symbolsk uten å være det: Dette er virkeligheten, dette er deres virkelighet. Fotografiet berører og ryster oss. Et utrolig godt nyhetsbilde, konkluderer juryen.

Kyrre Lien er utdannet fotojournalist fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har jobbet i NTB scanpix, før han senere har frilanset og levert til blant andre Aftenposten, VG og New York Times.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere