Frp-politiker Mazyar Keshvari er forbannet fordi han ble feilsitert i en artikkel om en familien på 12 som nå risikerer å bli kastet ut av Norge, fordi et ektepar løy om sin identitet da de kom til Norge for 27 år siden.

Les egen sak: Tre generasjoner kan miste norsk statsborgerskap

I en Aftenposten-artikkel torsdag kveld ble Keshvari intervjuet om saken. Han uttalte seg da på generelt grunnlag. Aftenposten skrev likevel: «Frp-Keshvari om familien som kan bli kastet ut etter 27 år: - De skulle aldri ha fått opphold i Norge».

- Falske nyheter

Nettavisen klippet Aftenpostens artikkel, og brukte tittelen «Frp-Keshvari mener familie som trues med utkastelse etter 27 år aldri burde fått bli i Norge». Aftenposten har rettet opp artikkelen.

NA har i ettertid rettet opp artikkelen. Her er dagens versjon: Frp-Keshvari: – Krevende og vondt at barn skal bli skadelidende for voksnes feil

Samme kveld gikk Frp-politikeren ut på Facebook og skrev:

«Er det noen som lurer på om det finnes falske nyheter i Norge? Eller hvordan journalister og medier kan vri ting helt ut av sin sammenheng og får det til å se ut som noe helt annet? Og basert på dette skape et rent helvete for den som rammes etterpå i sosiale medier?»

- Hele intervjuet ble gjennomført på e-post. Spørsmål og svar er dokumentert - svart på hvitt. Der kan du se hva jeg har svart, sier Keshvari til Nettavisen.

Du kan lese Keshvaris innlegg nederst i artikkelen. Der ligger også faksimile av e-post-intervjuet med Aftenposten.

Beklager

Aftenposten legger seg flate fredag formiddag, og erkjenner feil.

- I intervjuet understreker Keshvari at han uttaler seg på generelt grunnlag. I vår presentasjon av saken var det fremstilt som om han knyttet kommentarene konkret til saken, erkjenner avdelingsleder Morten Andersen i nyhetsredaksjonen til Aftenposten.

Han sier til Nettavisen at de har beklaget feilen overfor Keshvari, og har laget denne artikkel der avisen beklager feilen.

Nettavisens ansvarlige redaktør, Gunnar Stavrum, sier følgende om feilen som Nettavisen videreformidlet.

- Vi var i god tro når vi siterte uttalelsene fra en troverdig kilde. Vi har korrigert den opprinnelige saken i tråd med uttalelsene til Keshvari. Nettavisen har ikke noe annet ønske enn å sitere folk korrekt.