NA24.no

Frykter Hollywood forsvinner

Sist oppdatert:
Guvernør Arnold Schwarzenegger fyrer løs.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Californias guvernør frykter at filmstudioene i staten vil flykte vekk fra Hollywood om de ikke får større skattefordeler, ifølge Associated Press.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Den tidligere filmstjernen mener at bedre skatteincentiver i andre stater frister film- og tv-produksjonene bort fra Hollywood. Dersom dette fortsetter frykter han tap av flere titalls tusen arbeidsplasser.

- Jeg har forsøkt i fire år, siden jeg kom til Sacramento, å overbevise de som lager lovene her om at det er ekstremt viktig å gi Hollywood skatteincentiver, sier Schwarzenegger, ifølge AP.

Så langt har ikke forslag om skattekutt blitt tatt vel imot. Situasjonen i USAs største økonomiske stat er heller svart. Schwarzenegger tror at budsjettunderskuddet kan nå 20 milliarder dollar neste år.

Schwarzeneggers utspill kommer etter at Walt Disney-eide ABC Studios meldte at de planlegger å flytte produksjonen av serien «Ugly Betty» fra Los Angeles til New York.

New Yorks guvernør David Paterson signerte i forrige måned en lov som gjør at filmselskapene kan få en skattekreditt på 35 prosent, dersom minst 75 prosent av produksjonen spilles inn i staten.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere