*Nettavisen* Økonomi.

Frykter ikke jus-hindre

Schibsted-direktør Olav Mugaas mener konkurrentene ikke kan hindre fusjon.

26.02.08 15:51

- Akkurat det er jeg ganske avslappet til, sier Mugaas til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Klagd inn
Berner Gruppen og Dagens Næringsliv-eier NHST hadde allerede før klagenemndas beslutning om å tillate Media Norge-fusjonen, klaget salgsselskapet til fusjonspartnerne inn for Konkurransetilsynet.

Begrunnelsen var at selskapet ville være i strid med konkurranseloven siden det ville være en svært dominerende aktør i annonsemarkedet.

Bernergruppen har også tidligere uttalt at de ønsker å få vurdert lovligheten av Media Norge.

Mugaas sier at han ikke ser noen juridiske hindringer frem mot børsnoteringen som tidligst vil skje til høsten.

- Nei, det er jeg relativt avslappet til. Så lenge det er samme eier, som tilfellet blir nå, så bør ikke det være et problem for konkurransemyndighetene. Det at det kommer klager er vel også et bevis på at det er en konkurranse, sier Mugaas.

- Dårlig bruk av ressurser
Mugaas sier rettslig behandling av Media Norge-fusjonen vil være misbruk av penger.

- Ja, det synes jeg er dårlig bruk av ressurser. Så lenge det nå blir eid av ett selskap mener jeg at det ikke burde være noe grunnlag for en slik klage ut fra konkurransesituasjonen. Jeg registrerer at konkurrentene våre klager og jeg kan for så vidt akseptere at de gjør det, men jeg mener det er å sløse tid og penger, sier Mugaas.

Han har jobbet fulltid med Media Norge etter at han sluttet som leder av Aftenposten og skal nå arbeide med å stable en administrasjon på beina.

- Det skal ansettes en administrerende direktør og sannsynligvis to direktører til. Det vil være naturlig at jeg går inn i den administrasjonen, sier Mugaas.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.