Full fight om fotballrettigheter

Helsingborg's Henrik Larsson celebrates his team's second goal against Galatasaray during their UEFA Cup football match at Ali Samiyen Stadium, 08 November 2007, in Istanbul.

Helsingborg's Henrik Larsson celebrates his team's second goal against Galatasaray during their UEFA Cup football match at Ali Samiyen Stadium, 08 November 2007, in Istanbul. Foto: (Foto: ALI OZLUER/Scanpix-AFP)

Canal Plus saksøker agenter for kontraktsbrudd.

23.01.08 01:24

For et og et halvt år siden begynte forhandlingene om rettighetene til den svenske elitedivisjonen allsvenskan. Canal Plus kjøpte rettighetene til årets kamper i den svenske divisjonen av det sveitsiske selskapet Kentaro, som på sin side hadde kjøpt dem av det svenske fotballforbundet og Svensk elitfotball, skriver Realtid.se.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Men da Kentaro solgte rettighetene til 50 kamper til TV4 mener Canal Plus at selskapet begikk et kontraktsbrudd.

- Det som nå har skjedd er at Kentaro har solgt ytterligere 26 kamper til TV4. Det strider mot den avtalen som vi har. Det er fullstendig ulovlig, sier programdirektør i Canal Plus Mats Örbrink til Realtid.se.

I kontrakten mellom Canal Plus og Kentaro står det at TV4 kun skal ha rettighetene til 14 kamper som skal sendes på lørdager, hevder Örbrink. Canal Plus skal sende de øvrige 30 kampene og de øvrige 196 kampene skal kun være tilgjengelige for de som kjøper sesongkort.

Canal Plus holder for tiden på med å regne ut hvor mye de taper på kontraktsbruddet, og en anmeldelse av forholdet er allerede levert inn.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.