Full Gaza i media

Foto: Tommy H. Brakstad

Overgår alle tidligere kriser med 24.104 artikler så langt.

12.01.09 12:17

Konflikten mellom Israel og Gaza har resultert i rekorddekning i norske medier. I en gjennomgang av nesten 150 papiraviser og over 800 nettaviser har det siden desember vært skrevet 24.104 artikler som omhandler Gaza eller hvor Gaza er nevnt.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Med det har mediedekningen overgått eksempelvis finanskrisen, Gerd-Liv Valla, Terra, Nokas og Tsunamien fikk i sin første drøye måned.

Engasjerer nordmenn
- Midtøsten engasjerer nordmenn mer enn andre konflikter i verden, sier Per Edgar Kokkvold generalsekretær i Norsk Presseforbund til NA24 Propaganda.

Han påpeker nordmenns sterke forhold til området gjennom kristendommen og et ønske om å se det jødiske prosjektet lykkes.

- Det er sterke fronter og det er klart at dette er en konflikt som ikke bare opptar journalister, fortsetter han.

Bare siden nyttårsrakettene smalt er det med andre ord i snitt skrevet 1.532 artikler hver eneste dag.

Gilbert i medietoppen
Legene Mads Gilbert og Erik Fosse er nesten like mye omtalt som statsminister Jens Stoltenberg. Gilbert er nærmest med sine 1.704 omtaler. 590 omtaler unna Stoltenbergs 2.294. Sammenlignes de to legene med andre i medietoppen er de som regel vinnerne. Finansminister Kristin Halvorsen må eksempelvis se seg slått.

- Dette kan de takke israelerne for. Det at det stengte Gaza har gjort til at de to har fått en helt annen rolle, sier Kokkvold.

- De har gjort en fantastisk jobb som livreddere og er nok kanskje bedre rustet enn andre siden de har sett resultatet av konflikten på operasjonsbordet.

Nyhetsbyrået NTB er flinkest til å spre omtale om konflikten, mens Aftenposten og Klassekampen er avisene på papir som skriver mest. På nett er det trøndernes Adresseavisen som regjerer i omtaletoppen.

Kilde: atekst og BuyAndRead

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag