*Nettavisen* Økonomi.

Full pott for Potter-nett

Brukernettstedene er i eksplosiv vekst. Den norske Galtvortskolen fenger tusenvis av barn.

Fjoråret representerte det store gjennombruddet for brukergenerert innhold på Internett, skriver Dagens Næringsliv. Og viser til to norske eksempler. På Galtvortskolen.net lever daglig over 2000 norske barn i Harry Potters univers. Og VGs «Nettby» har ifølge tall fra TNS Gallup vært oppe i nesten 70 millioner sidehenvisninger på en uke.

NA24 - din næringslivsavis

Galtvortskolen.net er en uoffisiell Harry Potter-fanside basert på rollespill. Siden er grunnlagt av Anica Seljestad Henrikssveen fra Notodden. Henriksveen er faglærer og startet opp siden på grunn av sin interesse for den unge trollmannen. På Galtvortskolen gjør brukerne blant annet lekser, som de leverer inn en gang i måneden.

- Jeg har fått takkebrev fra foreldre som forteller at barna deres er blitt mye bedre til å lese og skrive, sier Henriksvven til DN.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I september i fjor startet VG Multimedia opp «Nettby». I dag har nettsamfunnet 181.000 registrerte brukere fra hele landet. Salget av annonser går dermed godt.. Nettbys konkurrenter i Norge er Dagbladets «Blink» og TV 2s «Meside».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag