NA24.no

Går av etter snuoperasjon

Viseadminstrerende direktør Rune Danielsen velger å forlate Mediehuset Nettavisen ved årsskiftet, etter å ha vært med på en formidabel snuoperasjon som har ført til at mediehuset i 2011 går i pluss for første gang.
Viseadminstrerende direktør Rune Danielsen velger å forlate Mediehuset Nettavisen ved årsskiftet, etter å ha vært med på en formidabel snuoperasjon som har ført til at mediehuset i 2011 går i pluss for første gang. Foto: Helge Wekre, NA24
Sist oppdatert:
Rune Danielsen forlater Nettavisen.

Viseadminstrerende direktør Rune Danielsen velger å forlate Mediehuset Nettavisen ved årsskiftet, etter å ha vært med på en formidabel snuoperasjon som har ført til at mediehuset i 2011 går i pluss for første gang.

- Det har vært veldig krevende, men også spennende år i Nettavisen. Det er en kombinasjon av nødvendige kutt og stram økonomistyring i kombinasjon med annonsevekst og meget sterk økning i øvrige inntekter som sørger for at det nå ser langt lysere ut. I tillegg er jeg er spesielt imponert over hvordan redaksjonen til tross for store kutt, har maktet å levere et stadig bedre produkt, sier Danielsen.

En ny fase
- Selskapet går inn i en ny fase basert på lønnsom drift og en kostnadsbase som er langt mer sunn enn hva de fleste konkurrenter har, sier Danielsen.

- Nettavisen har utviklet flere nye spennende inntektsområder som har gitt en meget solid vekst. Annonseformatene er forandret og ryddet opp i, noe som har gitt løft i effekt og salg for annonsørene. Det gjør at vi slår trenden i annonsemarkedet nå i høst, mener Danielsen.

- Vi har veldig dyktige folk både på annonsesiden og på forretningsutvikling. Det er en gjeng som vil kunne løfte Nettavisen ytterligere fremover. Det er jeg helt sikker på at de vil lykkes med, sier Danielsen, som har stor tro på nettavisen i årene som kommer.

- Jeg har imidlertid fått en sjelden mulighet til å være med på å etablere et nytt selskap innen medier, kommunikasjon og rådgivning sammen med veldig spennende partnere. Virksomheten er ikke i konkurranse med Nettavisen, men planene er så konkrete og har kommet så langt at det er riktig å avslutte mitt arbeid i Nettavisen. Det er ekstra hyggelig at det kan skje samtidig som selskapet går med overskudd og har sine beste resultater noensinne, sier Danielsen. Jeg er sikker på at jeg vil komme til å samarbeide med Nettavisen også i fremtiden legger han til.

Ingen dramatikk
Administrerende direktør i Nettavisen Gunnar Stavrum beklager å miste Danielsen:

- Rune Danielsen kom inn i Nettavisen i starten av 2009, midt i en vanskelig snuoperasjon. Nå har vi snudd underskudd til overskudd, og samtidig økt både trafikk og inntekter. Jeg har forståelse for at han nå ønsker å bygge opp en ny virksomhet. Rune har gitt et betydelig bidrag i snuoperasjonen, men det er ingen dramatikk i at han slutter. Jeg har kjent til planene hans en tid nå. Det er en fordel å ha folk ute i markedet med så god innsikt i Nettavisen og det er slik at vi har meget gode folk til å ta over og jeg ønsker Rune lykke til med etableringen.

Margrete Hansen er fra 1. januar 2012 ansatt som direktør og administrativt nestkommanderende i Nettavisen.

Hun får - i tillegg til å være linjeleder for økonomi, administrasjon og personal - også personalansvar for lederne på kommersiell side.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere