*Nettavisen* Økonomi.

Går fra PR-kjempe

Rune Mørck Wergeland slutter i Burson-Marsteller.

08.05.09 13:41

Sigurd Grytten blir ny administrerende direktør i Burson-Marsteller etter at Rune Mørck Wergeland sier takk for seg. Det melder Kampanje fredag formiddag.

NA24 - din næringslivsavis

- Sigurd er en av Norges ledende kommunikasjonsrådgivere. Han representerer en unik politisk erfaring kombinert med en kommunikasjonsinnsikt, som gir verdifulle bidrag til Burson-Marsteller og til våre kunder, som inkluderer større internasjonale selskaper, samt noen av Norges største virksomheter, sier Jeremy Galbraith som leder PR-byråets divisjon i Europa og Midtøsten i en pressemelding.

Ble ikke enige
Rune Mørck Wergeland sier til NA24 Propaganda at han ikke har noe nytt å gå til når han nå forlater Burson Marsteller etter syv år.

- Vi ble ikke enige om veien videre. Da lever jeg godt med å forlate selskapet etter å ha vært i Burson Marsteller etter syv år, og fått det til å bli det ledende byrået i Norge. Jeg har i denne tiden vært utrolig opptatt av ansatte og kunder, sier Mørck Wergeland til NA24 Propaganda.

- Hva skal du gjøre nå da?

- Det blir mye pappsløyd. Nei, nå skal jeg i tenkeboksen litt, sier PR-rådgiveren som har vært i bransjen i elleve år.

Mørck Wergeland roser sin etterfølger og mener han er den riktige mannen til jobben.

- De ansatte får en veldig god leder i Grytten, sier Mørck Wergeland som forteller at han rekrutterte Grytten i sin tid, og at Grytten har hatt de oppgavene som han hadde før han for tre år siden ble toppsjef i PR-byrået.

Gleder seg
Grytten sier til NA24 at han har vært ansatt i selskapet i seks år, og har blitt veldig glad i selskapet.

- Jeg gleder meg virkelig til å starte, sier Grytten.

- Vi er det klart ledende byrået i Norge, og har en helt unik kundeportefølje. Det som kjennetegner vår portefølje er at det er stabile kunder over lang tid, sier Grytten som betegner selskapets økonomi som god.

At finanskrise og økonomiske nedgangstider har gjort det veldig tungt går ikke Grytten helt med på.

- Det vi har opplevd er at de økonomiske tidene har medført er at det har kommet flere prosjekter med kritisk karakter, sier Grytten som viser til omstillinger og konkurser som skaper behov for kommunikasjon.

- Da er det ekstremt kritisk for eierne at dette skjer på en god måte. Vi opplever økt etterspørsel ette r denne type rådgivning. VI har ikke sett noen endring på oppdrag knyttet til finanskrisen sier Grytten til NA24 Propaganda.

Grytten har vært ansatt i Burson-Marsteller siden 2003 og leder i dag samfunnsavdelingen. Han er også nestleder for myndighetskontakt i Europa for det verdensomspennende PR-byrået. Hans politiske bakgrunn er fra Arbeiderpartiet som han representerte på Stortinget i en periode.

Klikk på bildet for å forstørre.

Administrerende direktør i Burson-Marsteller, Sigurd Grytten. Foto: Morten Holm (Scanpix)

Rune Mørck Wergeland er tidligere journalist og vaktsjef i NRK, og var tidligere i Geelmuyden-Kiese.

Den siste tiden har en rekke ansatte forsvunnet fra Burston-Marsteller. Blant annet forsvant Ketil Raknes som ble statsekretær for Bård Vegard Solhjell i Utdanningsdepartementet. Grete Sivertsen sluttet for ikke lenge siden for å bli redaktør av Bonnier-eide Bo Bedre. Også seniorrådgiver Fredrik K. R. Norman forlater PR-byrået til fordel for Aker Solutions.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.