*Nettavisen* Økonomi.

Går sammen om digitalradio

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

De tre største radioaktørene i Norge går nå sammen for å danne et felles digitalradioselskap.

02.09.09 08:17

SBS Radio, NRK og MTG går sammen om å etablere Digitalradio Norge AS.

I en melding fra aktørene onsdag morgen opplyses det at formålet er å sikre selskapene forutsigbare rammevilkår og jobbe videre for en snarlig overgang fra analog til digital radio.

- Dette er et stort og viktig steg for alle som jobber for og med radio. Gjennom dette selskapet kan aktørene samarbeide om infrastruktur, men samtidig fortsette en sunn konkurranse på innhold. For NRK er det sentralt å få til en digitalovergang så raskt som mulig, slik at vi kan unngå en langvarig og kostbar periode med dobbeltdistribusjon, sier Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

Selskapet har som målsetting å bli frekvensoperatør for digitalradio i Norge. Lokalradioene er også invitert til å bli med på eiersiden i Digitalradio Norge AS.

- Selskapsdannelsen er et tydelig signal fra aktørene i bransjen om at vi selv ønsker å stå sentralt i utviklingen av den digitale plattformen, sier administrerende direktør Tommy Gaustad i SBS Radio.

Nå ønsker radioaktørene seg en plan fra politikerne, slik at også radiomediet tar nødvendige skritt inn i den nye, teknologiske tidsalderen.

- At SBS, NRK og MTG nå går sammen i Digitalradio Norge AS er viktig for å kunne gi aktørene den tryggheten de trenger for å fortsette satsningen på digitalradio i fremtiden. Tilsvarende modell har vist seg å være svært vellykket ved overgangen til digital-tv. Dette er viktig lærdom vi tar med oss når vi nå skal sørge for en like vellykket overgang til digitalradio, sier administrerende direktør Kalle Lisberg i P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag