Gerd-Liv Valla snakker ut

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla (Arkivbilde).

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla (Arkivbilde). Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Nå blir livet til den forhenværende maktdronningen film.

18.06.10 09:06

I dypeste hemmelighet har filmprodusent Tomas Evjen i lang tid vært i full gang med å lage en stor, helaftens dokumentar om den tidligere justisministeren og LO-lederen Gerd-Liv Valla. Det skriver Evjen i en pressemelding. Resultatet blir et personlig, varmt og åpenhjertig møte med en av etterkrigstidens mektigste personer.

Onsdag 17. juni bevilget Nordnorsk Filmsenter AS ved filmkonsulent Eva Ch. Nilsen 350.000 kroner til prosjektet som har en total kostnadsramme på drøye 1,2 millioner kroner. NRK er også inne i prosjektet, heter det i meldingen.

- Dette er ikke en avslørende dokumentar som skal fortelle sannheten om Yssen-saken eller avsløre flere detaljer fra forholdet til Jens Stoltenberg. Dette blir en personlig fortelling hvor seerne får møte et menneske med en helt unik historie. Jeg utelukker likevel ikke at det kommer overraskelser og at det fremkommer nye opplysninger, skriver produsent og filmskaper Tomas Evjen i News On Request AS.

Evjen har vær i full gang med prosjektet i mange måneder og sitter allerede på flere titalls timer med opptak, opplyses det.

- Det har vært tvingende nødvendig å få jobbe i fred. Derfor har vi frem til nå gjort dette i dypeste hemmelighet, skriver Evjen.

Filmen «Kvinnekamp» er fortellingen om den politisk bevisste jenta fra et lite, nordnorsk småbruk som smadret mannsbastionen på Youngstorget – og ble Norges første kvinnelige LO-leder. Men dette er også historien om en av Norges heftigste maktkamper, som endte med Vallas store fall.

- Vi ønsker å fortelle Gerd-Livs historie - fra oppveksten i Vallabotn i Hemnes kommune via en blodrød tid på Blindern, til justisministerpost i regjeringen og til Youngstorget hvor hun til slutt gjorde rent bord, skriver Evjen.

Han innrømmer at Gerd-Livs historie og karriere som kvinne alltid har fascinert ham:

- Jeg hadde et brennende ønske om å finne ut hvem hun egentlig var – som person, skriver Evjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag