*Nettavisen* Økonomi.

Giertsen legger ned

Thomas Giertsen legger ned teateret og baren.

10.06.08 12:25

To år etter starten er det slutt for Victoria Teater AS, hvor Giertsen eier 31 prosent gjennom Feelgood Scene Film og TV AS.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Jazz erstatter teater
- Det har ikke vært noen teaterdrift der i år, og nå er det Norsk Jazzscene som har overtatt lokalene. Teateret er lite, og det ble vanskelig å få det til å lønne seg økonomisk, men vi gjorde et hederlig forsøk, sier styreleder Jørg-Fredrik Ellertsen til NA24 Propaganda.

I midten av januar sa teatersjef Thomas Giertsen at man fortsatt jobbet med ideer for nye forestillinger.

- Vi er innstilt på å fortsette med teaterdrift. Jeg håper det går. Det er synd hvis det ikke blir teater i bygningen. Vi vil jo gjerne lykkes, og er innstilt på å fortsette med teater. Nå skal vi vurdere om dette er verdt å satse videre på. Vi har ikke gitt opp å få Victoria Teater til å trekke publikum, sa han til Aftenposten.

Oppløser baren
Men i forrige uke ble barselskapet på teateret, Vic Rest AS, meldt oppløst. Og 2007-tallene viser mager omsetningen både i baren og i teatersalen.

Victoria Teater AS fikk et overskudd på 263.462 kroner og en omsetning på 1,8 millioner (ned vel 200.000 fra 2006). Baren tapte derimot 272.871 kroner, og fikk vel 1,3 millioner i inntekter.

- Siden selskapet ikke fikk videreføre sin leieavtale til dagens leie, ønsker eierne ikke å videreføre driften, heter det i årsberetningen til Victoria Teater AS, som er datert 30. april i år.

- Ikke liv laga
- Vi prøvde i to år, og det var nok. Det var ikke liv laga, for utgiftene er de samme om du selger 300 eller 1000 billetter, kommenterer Jørg-Fredrik Ellertsen.

Mens Vic Rest AS ved årsskiftet sto med 41.497 kroner egenkapital og i overkant av en halv million i gjeld, har morselskapet Victoria Teater AS 176.845 kroner i egenkapital og vel 1,3 millioner i gjeld.

Det er ikke registrert betalingsanmerkninger på noen av Victoria-selskapene.

Les også: Giertsens gedigne gullkorn

DISSE EIER VICTORIA TEATER AS:

- Feelgood Scene Film og TV AS 31 prosent (her eier Giertsen 66 prosent via Egeberg Holding AS)

- Norsk Revyinvest AS 25 prosent

- Monster AS 20 prosent

- Ursus Major AS 12 prosent

- Kalamaris Invest AS 12 prosent

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag