NA24.no

Giganter slås sammen

Sist oppdatert:
Damm og Cappelen fusjonerer forlagsvirksomhetene.

Det nye forlaget får navnet Cappelen Damm AS og skal ledes av administrerende direktør i N.W. Damm & Søn, Tom Harald Jenssen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Større slagkraft
- De to forlagene kompletterer hverandre på en god måte. Den bredde og de muligheter Cappelen Damm får gjennom sammenslåingen, vil styrke forvaltningen av forfatternes rettigheter på alle plan. Sammenslåingen vil gi større slagkraft i markedet, sier Jenssen i en pressemelding.

På tross av at selskapet blir en mastodont, vil det fokuseres på små instanser.

- Vi vil opprettholde små og store, innbyrdes uavhengige og selvstendige redaksjonelle miljøer som kan bidra til nærhet mellom forlag og forfatter. Gjennom nye enheter og merkenavn ønsker vi å tilrettelegge for alle typer litteratur – uansett opplagstall, sier Jenssen.

Likeverdig konkurranse
Det nye forlaget blir eid i fellesskap av Bonnier og Egmont (50/50). Styret i det nye selskapet skal ledes av Maria Curman, administrerende direktør i Bonnier Books. Steffen Kragh, som er konsernsjef i Egmont, vil også sitte i styret for det nye forlagshuset.

Bokhandlerkjeden Tanum, som Damm kjøpte sommeren 2006, vil inngå i fusjonen som heleid datterselskap. Cappelen Damms fusjonerte bokklubber vil i tillegg bruke ”Tanums Bokklubber” som overordnet betegnelse for bokklubbaktivitetene i forlaget.

Fusjonsarbeidet vil starte så snart det er praktisk mulig, og det tas sikte på at forlagene skal være samlokalisert i løpet av 2009.

– Fusjonen skaper en mer likeverdig konkurransesituasjon i det norske bokmarkedet, sier Maria Curman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere