*Nettavisen* Økonomi.

Gikk seg vill på vei til Stortinget

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Sponheim måtte reddes ned fra høyfjellet.

07.10.09 16:39

Venstres avtroppende leder Lars Sponheim røk på en dramatisk tur da sauebonden ble valgt inn på Stortinget for første gang i 1993, melder Journalisten.

For å markere valgseieren gikk Sponheim en fottur over fjellet, fra Ulvik til Oslo, men det som ikke er kjent er at turen ble ganske så dramatisk.

- Sponheim måtte reddes ned fra høyfjellet. Han gikk seg vill i snøkavet, det var blitt stummende mørkt og bare glimtvis mobildekning. En lokal Venstre-mann fra Ål i Hallingdal satte i gang et lite apparat, men forholdene gjorde at det var vanskelig å få loset ham ned i sikkerhet. Så det var en dramatisk situasjon, sier tidligere Bergens Tidende-journalist Olav Garvik til Journalisten.

Ola Garvik er mannen som skal skrive biografien om Sponheim, som ikke ble valgt inn på Stortinget og annonserte sin avgang ved stortingsvalget. Oppdragsgiver for biografien er Det Norske Samlaget.

- Dette er forlagets initiativ. Biografien blir framskyndet og kommer allerede til våren. Meningen er å gi ut boka i tilknytning til Venstres landsmøte, der Sponheim går av som leder, forteller Garvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.