NA24.no

Gir 72 millioner til nye norske filmer

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)
Ti norske filmer får tilskudd.

Sju norske produksjonsselskap har fått tilskudd fra MEDIA til å utvikle ti kino- og fjernsynsfilmer. Tre millioner kroner er tildelt de norske prosjektene som hadde stor suksess i denne søknadsrunden. Særlig norske dokumentarfilmer utmerker seg på et europeisk plan.

Til sammen fikk åtte norske dokumentarprosjekter, en animert dokumentar og en spillefilm tilskudd til å utvikles videre for det europeiske markedet.

Medieoperatørene ble tildelt EU-støtte til dokumentarfilmen Flink pike, Manifestofilm til Dødsårsak:ukjent, Pang produksjoner til Nert og Dalchows verden til Den nakne drømmen. Bivrost Film & TV fikk tilskudd til å utvikle den animerte dokumentarfilmen My favorite war og Fantefilm til spillefilmen Gåten Ragnarok.

I tillegg ble produksjonsselskapet Mediamente tildelt utviklingstilskudd fra MEDIA til fire dokumentarfilmer hvorav en animert dokumentar; Familiemannen, Å vende tilbake, Mellom murene og Gressenkene, alle i samproduksjon med Sant&Usant.

100 prosent
MEDIA-programmet tildeler utviklingstilskudd både til enkeltprosjekter og pakker med flere prosjekter. Konkurransen om midlene mellom filmprosjekter fra hele Europa er hard og tildelinger foretas etter grundig kvalitetsvurdering av europeiske eksperter.

Mens en av fire søknader til enkeltprosjekter i MEDIA fikk støtte i denne runden, ble samtlige av de norske enkeltsøknadene tildelt EU-midler.

- En suksessrate på 100 prosent for enkeltsøknader er et oppsiktsvekkende godt resultat for Norge. Det er en stor anerkjennelse både til norske produksjonsselskap og til deres planlagte filmprosjekter når de klarer å hevde seg så bra på den europeiske arenaen, sier Sidsel Hellebø-Hansson, leder av MEDIA Desk Norge i en melding.

72 millioner
Totalt tildelte MEDIA i denne siste søknadsrunden over 72 millioner kroner til enkeltprosjekter og prosjektpakker for kino- og fjernsynsfilm og til interaktive prosjekter. 14 animasjonsprosjekter, 38 dokumentarfilmer, og 47 fiksjonsfilmer fikk tilskudd til enkeltprosjekter, mens 27 europeiske produksjonsselskap fikk EU-støtte til pakker med flere nye filmprosjekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere