NA24.no

Gir opp sporten

Sist oppdatert:
Danmarks Radio legger ned sportsredaksjonen og vil selge OL- og VM-rettighetene de sitter på.

Det er danske Politiken som erfarer at sport på den danske statskanalen i de kommende årene vil være begrenset til sportsinnslag i nyhetssendingene. Sjefene i avdelingen skal ha fått tilbud om andre jobber i DR.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Det er opprørende at DR, som ledd i en kortsiktig spareplan, tar et så historisk skritt som å legge ned den kulturinstitusjonen som DR Sporten er. Konsekvensen er jo at det i tiden fremover ikke blir produsert journalistisk uavhengig tv om sport. Det vil være overlatt til de stasjonene som sitter med rettighetene og er avhengige av reklameinntektene, sier journalistenes talsmann Anders Kraul til Politiken.

Danmarks Radio sitter med rettighetene til de to neste Olympiske Leker, VM i fotball i 2010 og 2014, samt Tour De France.

Etter det Politiken erfarer vil rettighetene bli forsøkt solgt videre. Kraul tviler på om DR uten videre kan selge rettighetene.

- Selv om det lar seg gjøre, vil inntektene være begrensede. Kjøperne vil neppe gi stort for en vare som de vet at selgeren ikke lenger har bruk for, sier Kraul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere