Gå til sidens hovedinnhold

Gjør «Utdanning» digital

Norske lærere går digitalt med app fra Itera Gazette.

Det norske kommunikasjonsbyrået Itera Gazette har utviklet en unik, app-basert løsning som gjør bladet «Utdanning» tilgjengelig på nettbrett og mobil for alle lærere og medlemmer i forbundet, uavhengig av plattform.

Overgangen til digitale plattformer, da spesielt håndholdte enheter som mobiltelefoner/smartphones og lesebrett, har på kort tid endret kravene til innholdsleveranse, tilgjengelighet og brukervennlighet i den digitale medieverdenen. Den nye hybridløsningen fra Itera Gazette gir alle som vil holde seg oppdatert innen utdanningsfeltet en ny plattform å lese Utdanning på. Bladet utgis av Utdanningsforbundet, med et opplag på 145.000. Antall lesere er ifølge TNS Gallup 219.000.

Mer tilgjengelig
Målet med prosjektet var å beholde dagens lesere, skaffe nye, utarbeide nytt og mer tidsriktig design samt fornye artiklene i magasinet Utdanning. I tillegg ønsket man altså å gjøre magasinet tilgjengelig på lesebrett og mobil.

- Magasinet Utdanning har Norges kanskje mest engasjerte lesere. De bidrar med innhold, deltar i debatter og skiver artikler til magasinet. Utdanningsforbundet ønsket å være i front med å lansere en brukervennlig løsning for magasinet på brett, ettersom dette åpner for raskere og enklere dialog med leserne, sier seniorrådgiver i Itera Gazette, Jorunn Aarskog i en melding.

Ifølge Aarskog var utfordringen å utarbeide en løsning som skulle fungere godt på ulike mobile plattformer. Brukervennlighet måtte således stå i høysetet. Lesebrettversjonen ble utviklet parallelt med fornyelsen av den trykte versjonen, og det var derfor viktig å skape helhet i design og uttrykk på print, brett og mobil. Bladets rundt 20 utgivelser i året krever, ifølge rådgiveren, at publisering av innhold må være enkelt fra gang til gang.

Grundig arbeid
- Prosjektet har vært både morsomt, lærerikt og utfordrende. Etter grundig arbeid med strategi, konsept og redaksjonelt innhold, ble nytt og tidsriktig design utviklet. Parallelt ble magasinet tilrettelagt på digitale flater. Utviklerne har programmert og stått på uti de sene nattetimer før en hybrid løsning kom på plass, sier hun, og fortsetter:

- Det har vært en fryd å samarbeide med prosjektgruppen fra Utdanningsforbundet. De har vært engasjerte, begeistret og motiverte fra start til slutt. På workshop og arbeidsmøter har det vært gode diskusjoner, og beslutninger er tatt fortløpende. En fantastisk fin gjeng å jobbe med, sier hun i meldingen.

- I tillegg til papirutgaven og nettutgaven Utdanningsnytt.no får leserne våre nå enda en måte å lese bladet Utdanning på. For oss er det viktig å være der leserne forventer å finne oss, og som et av Norges største fagblader er det naturlig at vi er tidlig ute med å tilby leserne en egen versjon på nettbrett. Vi har gode erfaringer med Itera Gazette, både i denne runden og i forbindelse med forrige re-design av bladet i 2006, forklarer Harald Wollebæk, seksjonssjef for nett, desk og layout i Utdanning i meldingen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?