NA24.no

Glad de slapp lønnskrig

Sist oppdatert:
Mediebedriftene er glad de slapp mekling med journalistene.

Norsk Journalistlag (NJ) ble enige med Mediebedriftenes Landsforening (MBL) om lønnsoppgjøret i ett-tiden natt til onsdag. Avtalen omfatter cirka 3.500 av NJs medlemmer.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Løsningen har en ramme på 5,6 prosent i likhet med avtalen for LO/NHO-området. Gjennomsnittslønnen øker med 8.124 kroner. I tillegg kommer verdien av økt ulempetillegg.

Ulempekrav sto sentralt
Forhandlingsleder for MBL, Arvid Sand, sier at partene relativt raskt enige om en løsningsmal for de generelle tilleggene. De andre tilleggene ble viktigere.

- Det var mye diskusjon rundt ulike ulempekrav. Disse var så klart tunge, vi brukte mye tid her. Det meste dreide seg om penger og ulempe, sier Sand til NA24 Propaganda.

Han sier seg likevel fornøyd med å slippe mekling.

- Vi er fornøyde med at vi klarte å finne en forhandlingsløsning, det er mange år siden sist, påpeker Sand.

Årets oppgjør var et normalt hovedoppgjør. Sand mener det er vanskelig å se hvilke føringer årets oppgjør vil legge for neste års oppgjør. MBL vil først se an resultatene fra de lokale forhandlingene.

- Greit oppgjør
Leder Elin Floberghagen i Norsk Journalistlag (NJ) karakteriserer det økonomiske oppgjøret som "greit":

- Forhandlingene har vært konstruktive og vi kom i mål på de viktigste kravene våre om lønn og økte ulempesatser. Det er viktig for våre medlemmer, som rapporterer om økende og høy belastning, uttaler Floberghagen til NJ.no.

Det generelle tillegget er på 4.875 kroner, og ulempesatsene er økt for kveld, helg og høytid.

Gjennomsnittslønnen øker med 8.124 kroner. I tillegg kommer verdien av økt ulempetillegg. Men totalt pengetillegg for de eldste medarbeiderne blir 9.575 kroner.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere