Glamour blir nettsåpe

VANT: Gjengen bak Glamour stakk i sommer av med Emmy-prisen for lang og tro tjeneste.

VANT: Gjengen bak Glamour stakk i sommer av med Emmy-prisen for lang og tro tjeneste. Foto: (Getty)

- Ikke vanskeligere å bruke nett-tv enn å slå på TV-en, mener TVNorge.

28.11.11 17:16

Tårer og tenners gnissel har bidratt til at TVNorge har jobbet ekstra hardt for å finne en løsning for norske Glamour-fans. Såpeserien blir tatt av skjermen på grunn av sviktende seertall, men får nå nytt liv på internett.

- Vi hadde forventet seerstorm, og det ble det. Folk har grått og skreket i røret, opprettet Facebook-grupper og sendt rasende e-poster, og det ble tydelig at dette var enda viktigere for noen av seerne enn det vi hadde forutsett, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride i en melding.

Les også: Glamourøst farvel på TVNorge

Som en gest til fansen vil TVNorge fra 1. desember gjøre Glamour tilgjengelig på nett-tv. Det er første gangen et program vises eksklusivt kun på nettet hos TVNorge.

- Glamour har ikke lenger livets rett på TVNorge. At såpeserienes popularitet daler, er i tråd med både norske og internasjonaletrender. Når vi nå velger å videreføre programmet på nett, er det utelukkende for å blidgjøre trofaste fans. Mange har sagt til oss at de pleier å ta oppprogrammet og se det én gang i uka. Nå trenger de ikke tenke på opptak lenger, for alt vil ligge tilgjengelig på nettet, sier McBride i meldingen.

Nye nettbrukere
Nett-tv-løsningen er i første omgang en prøveperiode på tre måneder.

- Det er viktig å understreke at det nå er opp til seerne om vi kan fortsette å vise Glamour på nettet. Kall det gjerne en test på om fansen er så hardbarka som de gir uttrykk for, sier Hanne McBride i meldingen.

TVNorge er innforstått med at ikke alle Glamours seere har tilgang på internett, men mener det kan være en fin anledning til å få bestemor over i den digitale hverdagen.

- Det er ikke spesielt mye vanskeligere å bruke nett-tv enn å slå på TV-en. Nød lærer som kjent naken kvinne å spinne, sier McBride i meldingen.

Les også: Såpe-TV går mot slutten

Lang historie
Siden 1993 har føljetongen om familien Forrester og deres moteimperium vært en gjenganger i TVNorges sendeskjema. Maktkampen mellom de ikoniske figurene Ridge Forrester, Brooke Logan, Stephanie Forrester og Sally Spectra var en viktig del av TVNorges ettermiddagssatsing i kanalens tidlige år. Siste sjanse til å få med seg serien på norske TV-skjermer er 30. november på TVNorge.

TVNorge minner også om at stjernene Ronn Moss og Katherine Kelly Lang stiller til nettmøte på tvnorge.no på onsdag klokken 19.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag