Glamourøst farvel på TVNorge

VANT: Gjengen bak Glamour stakk i sommer av med Emmy-prisen for lang og tro tjeneste.

VANT: Gjengen bak Glamour stakk i sommer av med Emmy-prisen for lang og tro tjeneste. Foto: (Getty)

Såpeserien Glamour tas av plakaten etter lang og tro tjeneste på TVNorge.

- Sviktende seertall og nordmenns endrede TV-vaner har skylda, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride i en melding.

Siden 1993 har føljetongen om familien Forrester og deres moteimperium vært en gjenganger i TVNorges sendeskjema. Maktkampen mellom de ikoniske figurene Ridge Forrester, Brooke Logan, Stephanie Forrester og Sally Spectra var en viktig del av TVNorges ettermiddagssatsing i kanalens tidlige år. Nesten to tiår med fast følge er nå over, og siste sjanse til å få med seg serien på norske TV-skjermer er 30. november på TVNorge.

- Vi vet at dette vil bli mottatt med ekstrem skuffelse blant «Glamours» trofaste fans, men dessverre er de ikke lenger mange nok. Seertallene har sunket år etter år, og det må vi ta konsekvensene av, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride i meldingen.

Siden 2000 har Glamours seertall falt fra 58.000 seere i snitt per dag i 2000 til 19.000 så langt i 2011.

Nettprat med Ridge
Det har tidligere blitt rabalder når TVNorge har gjort forandringer på sendetidspunktet til den velkjente såpeserien. Da «Glamour» for elleve år siden ble flyttet fra klokken 18.30 til den mindre ettertraktede plasseringen klokken 14.15, formelig glødet det på kanalens sentralbord.

- Jeg håper eventuell vrede hos fansen ikke går utover de hyggelige medarbeiderne som jobber der. Vi skjønner at dette er veldig trist, og derfor har vi satt opp en egen kondolanseprotokoll på nettsidene våre. Vi vil også arrangere «gravøl» for de mest trofaste tilhengerne. Som et ekstra plaster på såret arrangerer vi en nettprat med Ronn Moss som spiller Ridge Forrester. Vi har fått signaler om at Katherine Kelly Lang, bedre kjent som Brooke, også stiller. Ingen skal måtte brenne inne med noe når serien går av lufta, forteller Hanne McBride i meldingen.

«Glamour» har gått på norske skjermer i 18 år og TVNorge sender siste episode av «Glamour» onsdag 30. november klokken 11.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag