*Nettavisen* Økonomi.

Gode resultater for Oslo Kino

Foto: Oslo Kino

18,5 millioner i overskudd før skatt

Nok en gang har Oslo Kino gått med overskudd. I 2010 var resultatet før skatt 18,5 millioner kroner, og 12,3 millioner etter skatt.

– Vi har gjort flere strategiske valg som gir oss tilgang til en større del av verdikjeden. De siste årene har vi kjøpt opp Norsk Kino, Media Direct Norge og tatt kontroll over kioskene våre, sier Geir Bergkastet, administrerende direktør i Oslo Kino.

– De senere års gode resultater gjør oss i stand til å utvikle kinotilbudet videre, både i form av nyetableringer og forbedrede publikumstilbud, sier Bergkastet.

Ikke siden innføringen av lydfilmen i 1929 har kinoene vært gjennom en mer omfattende endring. I løpet av 2010 ble alle salene i konsernet Oslo Kino digitalisert.

– Dette gir publikum bedre og mer stabile bilde- og lydopplevelser. I tillegg kan vi tilby et mer variert program bestående av et bredere filmtilbud og nye tilbud som overføringer av opera, teater, konserter og sportsarrangement- også i 3D, sier Bergkastet.

Det er investert betydelig i kinoene som Oslo Kino driver. Hele 128,7 millioner kroner er brukt på digitalisering og annen oppgradering de siste fire årene, deriblant nyetableringer som Ringen og Symra i Oslo, og Kilden kino i Tønsberg.

– Det er alltid viktig for oss å kunne tilby det siste innen teknikk og komfort, sier Bergkastet.

Totalt består nå Oslo Kinos samlede kinoportefølje av 65 saler og 11.902 seter, fordelt med 34 saler og 7.358 seter i Oslo og 31 saler og 4.544 seter utenfor Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag