NA24.no

Godkjenner Polariskjøp

Sist oppdatert:
Medietilsynet forhåndsgodkjenner Polaris Media kjøp av Edda-aviser.

Medietilsynet mener en styrking av Polaris Media som det fjerde store mediekonsernet her i landet er positivt.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tilsynet forhåndsklarerer nå kjøpet av Edda Medias medievirksomheter på Nordvestlandet.

17. februar 2009 undertegnet Polaris Media og Edda Media kjøpsavtale for Sunnmørsposten med lokalaviser, Romsdals Budstikke med lokalaviser og Edda Ressurs sin trykkeri- og distribusjonsvirksomhet i Møre og Romsdal. Kjøpet var blant annet betinget av Medietilsynets godkjenning.

- Jeg er svært tilfreds med at Medietilsynet ser og legger så stor vekt på at et sterkere Polaris Media som det fjerde store og uavhengige mediekonsern er en styrke for mediemangfoldet i Norge. Jeg er også svært fornøyd med at vår publisistiske tradisjon vektlegges sterkt, sier konsernsjef Per Axel Koch i en pressemelding.

Oppkjøpet på Nordvestlandet fører til at Polaris Media kontrollerer 53,9 prosent av opplaget i region Nordvestlandet, 54,5 prosent av opplaget i Trøndelag og 20,4 prosent av opplaget i Nord-Norge. Andelen av det nasjonale opplaget øker fra 5,9 prosent til 8,8 prosent.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere