NA24.no

«Golddiggere» slo DN

Sist oppdatert:
Dagens Næringsliv får refs for å ha skjenket jentene som ble omtalt som golddiggere.

I en bredt anlagt featurereportasje der Dagens Næringsliv tok for seg «jetsetlivet i finanskretser og forholdet mellom rike menn og unge, pene jenter i utelivet», under tittelen «Good time girls», var to navngitte unge kvinner intervjuet og avbildet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Jentene som ble omtalt som golddiggere i Dagens Næringsliv, hevder de ble skjenket av avisas journalist mens de ble intervjuet.

- Gå i baren
- Journalisten ba oss gå i baren og bestille alt vi ville ha å drikke. Så skulle Dagens næringsliv ta regninga, sa en av jentene til Dagbladet.

Les også: - Jeg er ingen golddigger
Les også: - Alle jenter får jo champis

Jentene klagde via advokat avisen inn til PFU og nå har DN blitt felt. Pressens faglige utvalg har kommet frem til at alkoholserveringen ikke holdt god presseskikk.

Brutt god presseskikk
«Utvalget vil videre understreke at pressen skal være forsiktig med å spandere alkoholholdige drikker på intervjuobjekter eller kilder, ettersom det kan påvirke hva personene sier eller hvordan de oppfører seg. Utvalget viser her til Vær Varsom-plakatens punkt 3.9, der det blant annet heter at andres sviktende dømmekraft ikke skal misbrukes», står det i kjennelsen.

På dette punkt har Dagens Næringsliv brutt god presseskikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest