Google blokkerer 100.000 søkeord

Foto: Vincent Yu (Scanpix)

Har 200 ansatte som jobber med å hindre brukere fra å få resultatene de vil ha.

Google og Microsoft går sammen om omfattende tiltak for å gjøre det vanskeligere å søke etter overgrepsbilder av barn på internett.

De to nettgigantene blokkerer nå opp mot 100.000 søkeord og -uttrykk som kan lede til ulovlige bilder, melder BBC.

Tiltaket hilses velkommen av Storbritannias statsminister David Cameron, som i juli krevde at Google og Microsofts Bing, der til sammen 95 prosent av intenettsøkene finner sted, måtte gjøre noe for å stanse tilgangen til overgrepsbilder.

Kunngjøringen kommer i forkant av mandagens toppmøte om nettsikkerhet, hvor Google, Microsoft og andre internettselskap møtes på Camerons kontor i Downing street.

Blokkeringen blir utvidet

Restriksjonene vil til å begynne med kun gjelde engelskspråklige land, men i løpet av seks måneder blir tiltaket utvidet til 158 andre språk.

– Selv om samfunnet aldri kan fjerne slik fordervelse, må vi gjøre alt i vår makt for å beskytte barn fra skade, sier Google-sjef Eric Schmidt som opplyste om tiltaket i den britiske avisen Daily Mail.

Google har hatt 200 ansatte som har jobbet de tre siste månedene for å finne fram til de riktige algoritmene

– Vi har finjustert søkemotoren for å forhindre at linker til barnepornografi dukker opp i våre resultater, forteller Schmidt.

Kan spore opp kopier

13.000 forskjellige søk vil føre til at advarsler fra Google eller veldedige organisasjoner kommer opp på skjermen, og gjør søkeren oppmerksom på at seksuelle overgrep mot barn er ulovlig.

I tillegg har Microsoft utviklet teknologi som gir bilder som blir lagt ut et unikt fingeravtrykk, og nå har Google gjort det samme på videoer. Det vil bety at bilder og videoer som blir spredd på internett kan spores og slettes, selv om de er kopierte versjoner.

– Datamaskiner kan ikke skille mellom uskyldige badebilder av barn og misbruk, så en person må se på bildene for å bestemme om de er ulovlige. Når det er gjort, vil hvert bilde få hvert sitt unike fingeravtrykk, skriver Schmidt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.