Google bringer spill til nettleseren

«Lego Star Wars» og «Plants Vs. Zombies» demonstrert på Googles utviklerkonferanse.

20.05.10 10:35

HTML EMBED

Google har jobbet med mulighetene for å kjøre spill direkte i nettleseren en god stund, og under årets I/O-konferanse presenterte Google fruktene av sine tester.

LES OGSÅ: Se, det er «Quake» i en HTML5-nettleser

I løpet av høsten lanserer nettgiganten Chrome Web Store, en nettbasert programvarebutikk hvor brukere kan laste ned og installere spill og andre programmer direkte i nettleseren.

VERDT Å LESE: Derfor kommer ikke HTML5 til å redde nettet [Gizmodo].

Bloggen Kotaku deltok på Googles pressekonferanse, og rapporterer at Popcaps «Plants Vs. Zombies» og «Lego Star Wars»-versjonen «Lego Star Wars: The Quest for R2-D2» ble demonstrert som nettleserspill. Begge spillene startet opp umiddelbart og «Star Wars» kjørte pent i full 3D.

«The Quest for R2-D2» krever tradisjonelt en egen plugin, men Googles HTML5-løsning hopper over nettopp dette mellomleddet. Resultatet skal bli tryggere, raskere og ikke minst mer stabile programutvidelser i nettleseren.

Chrome Web Store skal fungere i alle nettlesere, men Chrome-brukere vil ha fordelen av et innebygd startområde for programmene, skriver bloggen.

I likhet med Apples App Store vil utviklere ha mulighet til å lansere gratisprogramvare i Chrome Web Store eller selge dem via et betalingssystem støttet av Google. Det er uklart hvor stor andel av prisen Google skal ha for å holde serverne i gang.

Du kan lese mer om Chrome Web Store på den offisielle hjemmesiden og se Google presentasjoner direkte på I/Os kanal på YouTube.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag