NA24.no

Greit med «forfyllet tobarnsmor»

Sist oppdatert:
Forfatteren av «Frognerfitter» nådde ikke frem med sin klage.

Alexia Bohwim klagde inn Aftenposten på nett og papir til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for en kommentar hvor hun karakteriseres som «forfyllet tobarnsmor fra Frogner».

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Grovt ærekrenkende
Bohwim skriver i sin PFU-klage at hun opplever kommentatorens formulering «som grovt ærekrenkende» og «i tillegg uriktig». Dessuten finner hun det «svært uheldig» at Aftenposten også trekker barna hennes inn i denne sammenheng.

PFU konkluderer i sin uttalelse at Aftenposten ikke har brutt god presseskikk. De skriver likevel at artikkelen vil bli lest slik at det er Bohwim selv og ikke hovedpersonen i romanen hun har skrevet som karakteriseres som forfyllet tobarnsmor.

Bohwim poengterer i sin klage «at hun bor sammen med sine tre barn og har hatt et meget nøkternt forhold til alkohol i mange år».

Tok inn presisering
Aftenposten skriver i sitt tilsvar at de tilbød Bohwim å komme til orde i deres spalter, men at hun ikke benyttet seg av dette. De tok også inn en presisering hvor ordlyden ble beklaget.

PFU skriver at det må være stor takhøyde.

- Aftenpostens kommentator var i sin fulle rett til å karakterisere forfatteren og kommentere boken og forlagets utgivelsespraksis, samt diskutere bruken av autentisitet som virkemiddel i romaner. Videre vil utvalget anføre at det må være stor takhøyde og rom for kraftig språk og tilspissede formuleringer i kommentarartikler, men man skal samtidig også ta hensyn. I det påklagede tilfellet legger utvalget imidlertid vekt på at klageren og forlaget har vært svært frittalende med hensyn til klagerens fortid, og utvalget mener kommentaren må leses i lys av dette, skriver utvalget i sin beslutning.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere