NA24.no

Greve håver inn

Sist oppdatert:
Styreleder Jan Einar Greve i Bergens Tidende tjener godt på Media Norge-fusjonen.

Jan Einar Greve fakturerte Bergens Tidende for 735.000 kroner i tillegg til ordinært styrehonorar på 180.000 kroner i 2006, skriver Dagens Næringsliv. Styrelederne i Adresseavisen og Stavanger Aftenblad fikk henholdsvis 200.000 og 400.000 kroner i honorar.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mesteparten av tilleggshonoraret er betaling for Greves arbeid med Media Norge-fusjonen. - Dette har vært oppe i to generalforsamlinger og klarert der, sier Jan Einar Greve til DN. Greve viser til at han ga beskjed om at han ikke ville påta seg et så stort arbeid, med mindre han fikk anledning til å sende regning til bedriften.


Argument
I Stavanger Aftenblad ble Greves ekstrabetaling brukt som argument for å gi styreleder Ådne Kverneland 200.000 kroner i ekstra godtgjørelse. Også Adresseavisens styreleder, Kaare Moursund Gisvold, har fått påplusset sitt honorar fra 190.000 til 220.000 kroner, men han er til gjengjeld skeptisk til ekstrabetaling:

- Jeg har ikke mottatt noe særskilt honorar på grunn av ekstraarbeid med Media Norge-fusjonen. Jeg har ikke en gang skrevet regning på diett. Jeg liker ikke at styremedlemmer er konsulenter for selskapet og samtidig mottar honorar for det i tillegg til styrehonoraret, sier Gisvold.

I orden
BTs styreleder Jan Einar Greve ser ikke noe problematisk i de ekstraordinære honorarene: - Dette har vært praktisert i åtte år, og har vært opplyst i noter og redegjort for på generalforsamlingen, sier Greve.

DN opplyser at Greves honorarordning er stikk i strid med anbefalingene fra Norsk Utvalg for Eierstyring og Selskapsledelse (NUES).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere