Gull til verdens minste land

Foto: Eirk H. Urke

Try/Apt tok første plass i Sølvtaggen for april.

Et oppussingsobjekt i Oslo som fikk navnet FINNland – verdens minste land - og et par som var villig til å fryse sine vanlige liv for å leve på FINN.no i et halvt år, var hovedingrediensene i kampanjen fra Finn.no som gikk til topps i Sølvtaggen for april.

1.plass: FINNland
- Som et bevis på at på Finn.no finner man stort sett alt man trenger, ble det kjøpt inn en leilighet med omfattende oppussingsbehov. Leiligheten ble kalt "FINNland - verdens minste land". I januar ble det søkt etter et par som villige til å sette sitt vanlige liv på vent og flytte inn i FINNland. Etter at hele 810 par søkte om å bli "borgere", flyttet 20 år gamle Michael og Johanne inn, og kampanjens hoveddel startet opp. Kampanjens nav var FINNland.no hvor det ble vist velproduserte og akkurat passe lange webisoder hvor paret skulle løse ulike FINN-relaterte oppgaver. For eksempel skulle det bookes reiser, legges inn annonser og skaffes tak i alt fra kjøleskap til håndverkere, gjerne med korte tidsfrister og morsomme elementer som var til hinder for å klare oppgavene. Motivasjonene for paret bestod i å klare flest mulig oppgaver og dermed øke verdien på leiligheten, ettersom de får overskuddet når leiligheten selges ved kampanjens slutt. Som seg hør og bør var det blogging, besøkende kunne stemme på forskjellige aspekter av livene i FINNland og til og med følge med på forskjellige statistikker kalt "rikets tilstand". Det hele var godt integrert mot Facebook samt optimalisert også for mobile besøkende, heter det i begrunnelsen.

- Dette er kjempenyheter! Det er jo en veldig korrekt ting å si, men de som fortjener pris er Janne og Hanne-Lill i FINN.no. Å få så mye tillit fra kunden har vært ekstremt motiverende. De bryr seg om det som er viktig og lar oss tenke på detaljene. At de er så pene gjør også at vi har dratt på litt ekstra, spøker Anders Holm, kreatør i Try/Apt med et smil.

Juryen er samstemte i at den massive kampanjen er meget pent utført, med en klok, modig og fengende tematikk. Modig på grunn av kampanjens lange levetid, som typisk betinger god planlegging og smarte grep underveis for å hode fokus hos de besøkende. "Her er det rett og slett vanskelig å finne noe som ikke sitter som støpt", var en gjenganger i diskusjonen.

- Med over 600 000 unike brukere som har besøkt det lille landet i til sammen 50 000 timer, tror vi i juryen at hovedbudskapet med at man finner alt på FINN, samt "nyhetene" FINN oppdrag og FINN reise har blitt godt etablert, uttaler juryleder Christian Westerberg Thoresen.

En omfattende og sterk mediemiks ser også ut til å ha fungert godt for FINN, som har vært høyt og lavt med denne kampanjen i alt fra TV, radio, utendørs og print, og så klart med tungt trykk på egne digitale flater.

2.plass: Sandkorn
Andreplassen går til Sandkorn for Peugeot fra DDB Oslo

Målet var å skape oppmerksomhet rundt lanseringen av nye Peugeot 508, få forhåndsbestillinger av prøvekjøring og skape salg av bilen. Kampanjen ble delt inn i to faser: Først vervet man folk til å få et lodd ved å "bli et sandkorn" i et stort timeglass via Facebook Connect. Når timeglasset hadde blitt fylt med "sandkorn", altså Facebook profiler, startet fase to og sandkorn begynte å renne ut av timeglasset. For å beholde sin plass i glasset måtte man inn og riste timeglasset på gitte tidspunkt, og siste sandkorn ved kampanjens slutt vant så klart en flunkende ny Peugeot 508.

Juryen setter pris på at på tross av kampanjens veldig enkle hovedkonsept er det tatt bredt, gjennomført og fint ut på flere forskjellige flater, for eksempel et "ekte" timeglass inne i adshells, div interne tiltak samt fin og tydelig støtte på TV mot slutten. Kampanjen er også meget godt gjennomført med tanke på håndverket, hvor alt sitter som støpt og ser lekkert ut. Resultatene er også enestående gode for Peugoet, som etter kampanjen har fått ca 18 000 nye likes på facebook sidene sine, samt 560% flere forhåndsbookede prøvekjøringer og 350% flere forhåndssalg målt mot tidligere benchmarks.

3.plass: VisitDenmark - Jublekalender
Tredjeplassen går til VisitDenmark og deres Jublekalender fra Dinamo

Målet var enkelt, nemlig å få flere folk til å leke med tanken om å reise til Danmark, og gjerne litt før høysesongen starter. Kampanjen tar utgangspunkt i at Legoland åpner dørene allerede den 2. april, og det ble skapt en slags omvendt julekalender, uten jul. Naturlig nok ble derfor kampanjen kalt JUBLEKALENDER hvor man hver dag i 24 dager frem mot åpningen kunne åpne en luke og spille et unikt lite spill eller svare på et dramatisert spørsmål.

Juryen uttaler:

- Det hele er gjennomført med en uhøytidelig og avslappet tone som godt reflekterer det VisitDenmark ønsker å stå for. Det valgte grepet med en kalender passer veldig godt til å løse oppgaven med å øke "top of mind" for Lego og Danmark utenfor høysesongen. Artige og gode små spill samt godt gjennomførte animasjoner syr det hele samme, oppsummerer juryen.

Med over 62 000 registrerte brukere og mer enn 330 000 sider vist til disse, og ikke minst en salgsøkning på ca 20% målt mot samme periode året før samt en dobling av antall følgere på Facebook, er det etter juryens mening mye å juble for.

4.plass: Vinn ditt bilnummer i Cash
Fjerdeplassen går til NAF-kampanjen Vinn ditt bilnummer i Cash, fra Jimmy Royal. En usedvanlig effektiv E-DM startet kampanjen, og uten ekstern annonsering og på et par dager ble det vervet hele 56 000 bilnummer koblet mot eposter. Gull verdt for kunden, og et smart grep, oppsummerer juryen.

5.plass: Norges kaldeste hus OG GEO-Quiz
Delt femteplass går til kampanjene Norges kaldeste hus for Enova fra Screenplay OG GEO-Quiz for Rygge Flyplass fra Los&Co

Teamet bak månedens vinner bestod av:

Kreativt team: Sebastian Prestø og Anders Holm, Petter Bryde og Thorbjørn Ruud

Prosjektleder: Annette Werner

Konsulent: Ole Hustad

Utvikler: Anders Stalheim Øfsdahl

Design: Eric Lauritzen

Produksjon: Seefood TV

Produsent: Kristian Hajdu og Alexander Herresthal

Regi: Lars Kristian Flemmen

Ansvarlig hos kunde: Janne Jacobsen og Hanne Lill Johnsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag