Gullseier i PFU

Foto: SCANPIX

PFU åpner for fotballbilder etter lokal-tv ikke fikk sende direkte fra Branns gullfest.

26.02.08 14:59

Pressens faglige utvalg vil åpne opp for at andre medier enn TV 2 kan sende nyhetsbilder fra toppfotballen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Pressens Faglige Utvalg har konkludert med at avtalen mellom Norges Fotballforbund og Norsk Forbund for lokal-TV er i strid med intensjonene i Vær Varsom-plakaten.

Klager i saken var Bergens Tidende, ved mediehusets lokal-tv-kanal btv. Bergens Tidende ville ha PFU til å vurdere om avtalen som Norsk Forbund for lokal-TV (NFL) har inngått med Norsk Fotballforbund (NFF) er i strid med punkt 1.3 i Vær Varsom-plakaten.

LES MER: Gull-gjennomslag i Bergen

Punkt 1.3 omhandler hvordan pressen skal forholde seg til rettighetsproblematikk: «Avtaler om eksklusiv formidling av arrangementer skal ikke være til hinder for fri nyhetsformidling.»

BT klagde på at de ikke fikk mulighet til å formidle overrekkelsen av gullmedaljene på Brann stadion gjennom levende bilder i sann tid.

Utvalget skriver i sin uttalelse at de ikke bestrider at det er rettighetshaver som har rett til å formidle levende bilder fra kampforløpet. Derimot mener utvalget at det ikke kan legges slike restriksjoner på formidling av levende bilder fra andre hendelser på arenaene under arrangementer, enn selve kampens forløp.

PFU konkluderte også i forhold til tekstreklamebestemmelsene at pressen ikke bør inngå avtaler som pålegger dem å bruke betegnelsene «Tippeligaen» og «Adeccoligaen» om de to øverste divisjonene.

- Utvalget mener det må være opp til den enkelte redaksjon å avgjøre når det er presseetisk akseptabelt å bruke sponsornavn, og at det derfor vil være i strid med Tekstreklameplakaten å inngå avtaler som gir slike pålegg, skriver utvalget.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag